27. SFF: Najzanimljiviji momenti sa crvenog tepiha petog dana festivala

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače.
27. SFF: Najzanimljiviji momenti sa crvenog tepiha petog dana festivala_611d8e473fe19.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Petog dana Sarajevo Film Festivala uručeno je Počasno Srce Sarajeva Michelu Francu, meksičkom reditelju, scenaristi i producentu. Franco nije bio na prošlogodišnjem Festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva uručeno je prije projekcije njegovog filma NOVI POREDAK. Film je premijerno prikazan u Veneciji 2020., gdje je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. Sarajevo Film Festivalu se prikazuje u okviru programa Open Air. Počasno Srce Sarajeva Francu uručeno je kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Festivalu.

Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače. Film Tabija premijerno je prikazan početkom ove godine u zvaničnoj selekciji 71. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u okviru programa Generation 14 Plus.

Donosimo vam djelić atmosfere sa crvenog tepiha.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.