27. SFF: Najzanimljiviji momenti sa crvenog tepiha petog dana festivala

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Petog dana Sarajevo Film Festivala uručeno je Počasno Srce Sarajeva Michelu Francu, meksičkom reditelju, scenaristi i producentu. Franco nije bio na prošlogodišnjem Festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva uručeno je prije projekcije njegovog filma NOVI POREDAK. Film je premijerno prikazan u Veneciji 2020., gdje je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. Sarajevo Film Festivalu se prikazuje u okviru programa Open Air. Počasno Srce Sarajeva Francu uručeno je kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Festivalu.

Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače. Film Tabija premijerno je prikazan početkom ove godine u zvaničnoj selekciji 71. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u okviru programa Generation 14 Plus.

Donosimo vam djelić atmosfere sa crvenog tepiha.

Čitajte više