27. SFF: Najzanimljiviji momenti sa crvenog tepiha petog dana festivala

Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače.
27. SFF: Najzanimljiviji momenti sa crvenog tepiha petog dana festivala_611d8e473fe19.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Petog dana Sarajevo Film Festivala uručeno je Počasno Srce Sarajeva Michelu Francu, meksičkom reditelju, scenaristi i producentu. Franco nije bio na prošlogodišnjem Festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva uručeno je prije projekcije njegovog filma NOVI POREDAK. Film je premijerno prikazan u Veneciji 2020., gdje je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. Sarajevo Film Festivalu se prikazuje u okviru programa Open Air. Počasno Srce Sarajeva Francu uručeno je kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Festivalu.

Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače. Film Tabija premijerno je prikazan početkom ove godine u zvaničnoj selekciji 71. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u okviru programa Generation 14 Plus.

Donosimo vam djelić atmosfere sa crvenog tepiha.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.