27.SFF: Najzanimljiviji momenti četvrtog dana festivala

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.
27.SFF: Najzanimljiviji momenti četvrtog dana festivala_611c3ce655fe1.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U sarajevskom Narodnom pozorištu sinoć je održana regionalna premijera debitantskog filma kosovske rediteljice Norike Sefe, TRAŽEĆI VENERU. Film je svjetsku premijeru imao ove godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, u sekciji Tiger Competition, gdje je osvojio Specijalnu nagradu žirija.

Porodica, najbolja dramska serija

Istu noć u hotelu Holiday u Sarajevu upriličena je svečana ceremonija dodjele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija na 27. Sarajevo Film Festivalu. Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:

– U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja dramska serija nagrađena je TV serija PORODICA

– U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja komedija nagrađena je TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE

– U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolji kreator serije nagradu je dobio BOJAN VULETIĆ (PORODICA)

– U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolji glumac u TV seriji nagrađen je BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)

– U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja glumica u TV seriji nagrađena je JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)

– U kategoriji Srce Sarajeva – Zvijezda u usponu nagradu je dobila IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. Ceremoniju je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović. Među nominiranima na ceremoniji dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije Sarajevo Film Festivala bili su: Uroš Tomić, Bojan Vuletić, Matevž Luzar, Miodrag Sila, Albino Uršić, Jana Bjelica, Petar Petkovski, Kaja Šišmanović, Ivana Zečević, Jasna Đuričić, Mirjana Karanović, Jelena Miholjević, Olga Pakalović, Nika Rozman, Nada Šargin, Jovana Stojiljković, Feđa Štukan, Goran Bogdan, Sebastian Cavazza, Filip Đurić, Boris Isaković, Gordan Kičić, Nina Radulović Lečić, Anita Todorović, Marina Malević Ćurić, Boban Jevtić, Ivana Miković i Saša Hajduković.

Dnevnik velikog Perice, najbolja komedija

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije konkuriralo je 16 serija: Grupa, Jezero, Južni vetar, Kalup, Klan, Kosti, Močvara, Novine (3. sezona), Porodica, Porodica Markovski, Senke nad Balkanom, Tajkun, Crno-bijeli svijet (4. sezona), Dnevnik velikog Perice, Mama i tata se igraju rata i Zlatni dani.

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Pogledajte najzanimljivije momente sa crvenog tepiha petog dana Festivala.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.