Iz štampe izašao 312. broj lista „Glas islama“

Možete čitati o Bajramskoj svečanosti koja je upriličena u IC Gazilar u Novom Pazaru, toku kurbanske akcije koja se odvijala u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Rožajama, kao i o sjeničkom Biznis forumu, aktivnostima "Hajrata"...
Iz štampe izašao 312. broj lista „Glas islama“_611bb7ace7eca.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Iz štampe je izašao 312. broj mjesečnog lista „Glas islama“. U ovom broju čitaćete o promociji knjiga akademika Rastodera i Džogovića u Sarajevu, Podgorici, Rožajama, Gusinju, Bijelom Polju i Petnjici. Promociju knjiga upriličili su matica Bošnjačka i Almanah, radi se o dva toma Parole ili činjenice za pravo čast i slobodu Crne Gore autora akademika Šerba Rastodera i četiri toma djela Bijela knjiga žrtava Sandžaka 1941-1945 autora Fehima Džšgovića i akademika Rastodera.

Možete čitati o Bajramskoj svečanosti koja je upriličena u IC Gazilar u Novom Pazaru, toku kurbanske akcije koja se odvijala u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Rožajama.

I ove godine delegacija Mešihata je boravila u Srebrenici gdje je klanjana dženaza namaz za 19 šehida nedužno ubijenih u Srebrenici.

Glas islama je obradio i temu Biznis foruma koji je održan u Sjenici a koji je historijski događaj u Sandžaku.

Slijedi i rubrika Centra za humanitarni rad „Hajrat“ gdje su kao i obično predstavljene njihove aktivnosti.

U ovom broju možete pročitati i „Budi član svoje zajednice -uplati članarinu“ autora msc. Haruna ef. Eminagića, „Adabi prilikom spavanja“ od Edina Redžepovića, „Esencijalna vrijednost ustanove kurbana“ dr. Sumeje Smailagić, od doc.dr. Mersade Nuruddine Agović „Stop napadu na novinare“, kao i „Pjesništvo Huseina Ljajića inspirisano zavičajem i vjerom“ autora mr. Dženisa Šaćirovića. U rublici Pitanja i odgovori možete naći odgovor na temu „Bušenje ušiju kod muškaraca“ čiji je autor dr. Rešad ef. Plojović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.