Višemilionski projekti za ljepše Gusinje

Finansijski najznačajniji projekat koji opština radi u saradnji sa državom je uređenje korita rijeke Grnčar.
Višemilionski projekti za ljepše Gusinje_611a53b779d4d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predstoji intenzivna građevinska sezona u Gusinju. Planirani su višemilionski infrastrukturni projekti u saradnji s Vladom – put Gusinje-Plav, uređenje Ali Pašinih izvora i korita rijeke Grnčar, kao i gradskog trga.

Predstojeća građevinska sezona, koja na sjeveru zbog vremenskih prilika uobičajeno kasni u odnosu na južni i centralni dio, biće period značajnih ulaganja i infrastrukturnih projekata u Gusinju.

Predsjednica Opštine Anela Čekić za Javni servis kaže da su u saradnji sa državom pripremili značajne projekte.

“Neki od tih projekata su već počeli da se realizuju u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo i u ovoj godini nastaviti sa realizacijom tih projekata”, rekla je ona.

Od projekata izdvaja izgradnju mosta na rijeci Bruji, rekonstrukciju puta Gusinje-Grebaje i Gusinje-Vusanje, što vodi ka poznatim turističkim lokalitetima, jer kako je rekla, rade na razvoju turizma koji je strateška grana razvoja opštine.

Finansijski najznačajniji projekat koji opština radi u saradnji sa državom je uređenje korita rijeke Grnčar.

“Vrijedan 6,7 miliona eura, a radiće se u dionici od granice sa Republikom Albanijom do mosta na rijeci Grnčar, i on je u dužini od pet i nešto kilometara”, rekla je Čekić.

A kada je turistička privreda u pitanju, uređenje Ali Pašinih izvora je svakako najvažniji projekat.

“Valorizacija turističkih potencijala je za nas od izuzetno velike važnosti. U tom pravcu realizacija projekta uređenja Ali Pašinih izvori je započeta. Nadam se da ćemo nastaviti ove godine”, kaže predsjednica Opštine.

U lokalnoj upravi ne sumnjaju da će svi započeti i planirani projekti biti završeni, a pored navedenih u planu je i niz drugih manje značajnih projekata, kao što su uređenje glavnog gradskog trga, izgradnja školske sportske hale i niz drugih, naglašava Čekić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.