Bravo ekselencijo Nelson, o Dodiku dosta je, ovdje se mora stati!

Ekselencijo, ambasadore Nelsone, Vaša je obaveza i dužnost da prenesete Vladi Vaše zemlje istinske informacije, kao i preporuke za hitno riešenje naše pogubne društvene zbilje.
BRAVO EKSELENCIJO NELSON, O DODIKU DOSTA JE, OVDJE SE MORA STATI!_6119d7c6019ca.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Vi ste ti koji upravo godinama pratite dešavanja u Bosni i Hercegovini, kao i cjelovita politička dešavanja.

Vi ste ti koji Vladi SAD trebate preporučiti mjere i program za riješavanje naše krizne situacije.
Istinski Vas pitamo, dokle će građani naše napaćene, jedine nam domovine istinski biti taoci ili stoka u torovima, veliko srpsko hrvatske politike i njenih agresorskih htijenja?

Naša nadanja, naše oči i naša budućnost je svakodnevno okrenuta prema Vama i vladi SAD, da nam istinski pomognete, kako i na koji način da se oslobodimo naših dušmana i tlačitelja, bilo da sviraju gusle sa Miloradom Dodikom ili orgulje sa Draganom Čovićem.

Da znate, razlike velike i nema kod ovih glodara i pijavica koji nam već godima sissaju našu krv, koji nam ruše sistem državnog ustrojstva i koji nam nude samo nacionalistička riješenja, kako bi što duže vladali ovim građanima.

Dok je Milorad Dodik neposredno otesan i nerazumljiv po uputama svoga psihijatra iz Haga i neuračunjljiv, dotle je njegov jaran iz HDZ-a Dragan Čović veoma lukav i tajnovito i prikriveno sprovodi „ustašku“ ideologiju svoga Franje Tuđmana i inih.

Poštovana Ekselencijo, ambasadore Nelson, Vama i ne treba ništa posebno ukazivati jer ste u Vašem dugogodišnjem boravkom u ovoj zemlji, daleko bolje od nas spoznali jad i bijedu vlasti i pojedinaca u njihovoj nacionalističkoj retorici, a njihova korupcija, kriminal i lopovluci su daleko nadmašili i druge mnogo razvijenije zemlje.

Kao, već stari građanin ove nam jedine domovine, veoma iskusni stručnjak svoga poziva i graditelj velikih objekata u Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji, te kao iskusni društveno- politički radnik, magistar elektrotehnike, moja malenkost Milan Jovičić, mogao bih Vam savjetovati, a to i Vi znate i istinski osjećate, da je zaista dosta svim ovim drznicima mešetarima, nacionalistima i kriminalcima, da nam kroje našu sudbinu, posebno po sistemu „rusofila“ ili drugih nacionalističkih ideologija.

Zato nam trebate i morate pod hitno pripomoći, da svojim mjerama i rješenjima, pod hitno iz političkog života eleminišete ove znane „ugursuze i uljeze“ kao i brojne njihove saradnike i istomišljenike?

Naši to neće ili ne znaju ili ne mogu, te nam je zaista pod hitno nužna Vaša pomoć, bez ikakvog zastoja ili oklijevanja.

Ekselencijo, ambasadore Nelsone, Vaša je obaveza i dužnost da prenesete Vladi Vaše zemlje istinske informacije, kao i preporuke za hitno riješenje naše pogubne društvene zbilje.

Molimo Vas, da istinski prenesete Vladi SAD da je nama veoma nužan Visoki prestavnik OHR-a, sve do trenutka uređenja našega sistema i ulaska u Evropsku uniju i NATO savez, tu nikakve dileme ne smije biti.

Uvjeravam Vas, da hitna eliminacija određenog broja, jasnih i konkretnih političkih djelatnika, smisrilo bi i regulisalo normalno zajedničko djelovanje i življenje u ovoj nam divnoj, Bogom datoj prirodnoj, ljepotici, državi Bosni i Hercegovini?

U nadi i iščekivanju i Vaših zvaničnih mjera i stavova, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam svako dobro u životu i radu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.