Samostalna izložba fotografija CRNI SNIJEG autorice Yulie Kopr u Galeriji Brodac

Serija fotografija Yulie Kopr kroz problematiziranje odnosa sjećanja i migracija, propituje pojam doma.
Samostalna izložba fotografija CRNI SNIJEG autorice Yulie Kopr u Galeriji Brodac_6115dff4be887.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kuma International sa zadovoljstvom najavljuje otvorenje izložbe fotografija Yulie Kopr, pod nazivom Black Snow/Crni snijeg, a koje će biti upriličeno u Galeriji Brodac, 12. augusta 2021. godine u 19 časova.

Izložba Crni snijeg realizira se u sklopu četvrtog izdanja Kuma International Ljetne škole pod nazivom Granice i migracije, koja traje od 9. do 20. augusta 2021. godine, u saradnji sa VII Academy Sarajevo, te podrškom Fonda Otvoreno društvo BiH. Ljetna škola će okupiti dvadeset i troje lokalnih i međunarodnih umjetnika_ca i istraživača_ica čije prakse propituju iskustvo egzila, migracija, te mogućnosti prelaženja i prevazilaženja granica, s ciljem pokretanja interdisciplinarne debate koja će kritički analizirati vezu migracije-granice.

Serija fotografija Yulie Kopr kroz problematiziranje odnosa sjećanja i migracija, propituje pojam doma. Autorica se nakon sedamnaest godina vraća u rodni grad Norlisk – industrijski grad na sjeveru Rusije, suočavajući se sa opustošenim krajolicima, oronulim industrijskim pogonima i ledenim tundrama. Estetiku arhitektonske i pejzažne praznine prati nostalgija za djetinjstvom, te ambivalentan osjećaj spram onog što nazivamo domom, postavljajući pitanje da li je dom mjesto, osjećanje ili sjećanje.

Izložba će biti otvorena do 16. augusta, a svi zainteresovani je mogu posjetiti periodu od 15 do 20 časova.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.