Biševac, Hasanović, Mahmutović i Zoranić napuštaju Ljajića?

Članstvo SDP-a je imalo prilike na djelu da vidi kako izgledaju kriminalne aktivnosti njihovih rukovodstava na terenu, zbog čega su sve češći prelasci srednjeg sloja SDP članstva u Stranku pravde i pomirenja akademika Muamera Zukorlića.
Screenshot-2021-08-12-at-15.46.33
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Postalo je očigledno da unutar stranke SDP Rasima Ljajića vlada ozbiljan jaz i kriza.

Kako piše Medin Halilović, član SDA i koalicioni partner SDP-a na više nivoa, skorašnja inforamcija da su Nihad Hasanović (zvanično predsjednik SDP-a) i Meho Mahmutović, član predsjedništva iste stranke i vd Opšte bolnice Novi Pazar prešli u Srpsku naprednu stranku (SNS) asocira na ozbiljna previranja u vladajućoj partiji u Novom Pazaru. Dobri poznavaoci prilika unutar SDP-a ističu da Biševac i Ljajić već duže vrijeme, 7-8 mjeseci, nemaju nikakvu komunikaciju, niti se više pojavljuju bilo gdje zajedno.

On dalje ističe, da kada se malo bolje pogledaju aktivnosti ova dva prepoznatljiva lica SDP-a, dolazi se do zaključka da su se poslednji put zajednički pojavili u javnosti u oktobru 2020. godine, prilikom otvaranja rekonstruisane zgrade novopazarske biblioteke „Dositej Obradović“.

Nakon toga, putevi Ljajića i Biševca su se, bar javno, razišli na neke veće udaljenosti, te je jedan od obilazaka starog puta za Tutin, u maju ove godine, ministar Momirović obavio samo u društvu Gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca.

Početkom jula se jedna od aktivnosti lidera SDP-a Rasima Ljajića ticala, ponovo, posjete radnicima ovde pomenutom putnom pravcu, a koja je obavljena bez prisustva Biševca.

U prilog tome govore i veliki bilbordi sa fotografijama Nihata Biševca u najvećem uporištu SDP-a, naselju Hadžet, što mnogi ocjenjuju kao navodnu poruku bivšem ministru “da Biševac ima njihovu podršku”. Ono što je sigurno, Biševac uživa veliku popularnost kod pristalica i članova SDP-a.

S obzirom da je Rasim Ljajić izbačen iz Vlade i ne uživa više ministarsko mjesto, ili neku ozbiljniju funkciju, sve je izvjesnije da će Biševca da stavi u drugi plan i da se na narednim lokalnim izborima kandiduje za gradonačelnika Novog Pazara.

Suad Zoranić, sin Kasima Zoranića je na svom protalu otužio sve stranke, među kojima i SDP Rasima Ljajića za poniženje koje su doživjeli Pazarci da im grupica navijača u sred grada maše zastavama Ratka Mladića i da im pjeva “Nož žica Srebrenica”. Oni su za to optužili ozmešu ostalog i direktno Rasima Ljajić, zbog njegove koalicije sa Aleksandrom Vučićem.

Zoranići su opisali Ljajića kao nekog  ko služi za pokazivanje narodu Srbije i Evropi, kao dobar reprezent nacionalizmom neopterećenog evropejskog političara, pripadnika nacionalne manjine. Također su naglasili da je sve je primjetnije i direktno preuzimanje iskusnih sandžačkih političara i učlanjivanje mlađeg političkog kadra bošnjačkog korpusa u SNS, aludirajući na informaciju o prelascima Nihada Hasanovića i Meha Mahmutovića u Vučićevi stranku.

Članstvo SDP-a je strašno potresao i atentat viskog funkcionera SDP Izeta Latovića na aktivistu SPP i urednika Sjeničkih novina Edina Hamidovića, koji se još uvijek u bolnici bori za život, kao i ekstremni izliv mržnje na navijače Novog Pazara od strane rukovodstva kluba i gradske uprave nakon utakmice sa Partizanom.

Članstvo SDP-a je imalo prilike na djelu da vidi kako izgledaju kriminalne aktivnosti njihovih rukovodstava na terenu, zbog čega su sve češći prelasci srednjeg sloja SDP članstva u Stranku pravde i pomirenja akademika Muamera Zukorlića.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.