Počelo asfaltiranje značajnog puta u Rožajama

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Naredne godine u okviru druge faze projekta asfaltiraće se i preostalih 200 metara puta.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Počelo je asfaltiranje puta koji povezuje nekoliko rožajskih mjesnih zajednica. Mještani su na tu investiciju čekali više od deceniju i po, a kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše infrastrukture prije nekoliko godina blokirali su saobraćaj na toj dionici.

Nakon skoro dvodecenijske borbe sa lokalnim vlastima mještani Klanca, Gornje Lovnice i Donje Lovnice, Ćosovice i drugih okolnih mjesta dobiće asfaltni prilaz do svojih domova.

“Mislim da ovo neće biti posljednja investicija koja je rađena u našoj mjesnoj zajednici… Ovaj put je nama životno pitanje”.

“Mi smo prezadovoljni, poslije dugo godina mi smo napokon dobili asfalt…”

Putna trasa u dužini od pet i po kilometara biće u potpunosti rekonstruisana. Naredne godine u okviru druge faze projekta asfaltiraće se i preostalih 200 metara puta.

Vrijednost radova se procjenjuje na 340.000 eura.

Iz lokalne samouprave poručuju da uprkos umanjenom kapitalnom budžetu nalaze načine da ojačaju putnu infrastrukturu na teritoriji cijele opštine.

“Pokušavamo da nađemo najbolja moguća rješenja, cilj nam je da izradimo putnu infrastrukturu, kako bi poboljšali život građana, da ostanu na selima, da stvaraju i da grade u budućnosti”, kazao je predsjednik Opštine Rožaje  Rahman Husović.

Čitajte više