“Dobro nam došla dijasporo”

Umjesto šuplje dobrodošlice, ne tjerajte ljude iz dijaspore na davanje mita ako hoće i najmanji administrativni posao da završe.
57297856_2434240719934064_5845460351100911616_n
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Skoro u svakom sandžačkom gradu sam zatekao okačen transparent “Dobro nam došla dijasporo” dajući tako sliku da se neko tim ljudima koji su trbuhom za kruhom otjerani iz svojih domova baš obradovao.

Medjutim, to je samo slika dok u stvarnosti itekako dobro znamo da osim orunulih roditelja, po kojeg člana bližne familije i nekih iskrenih prijatelja niko se tim “strancima” nije obradovao.

A što će im se i obradovat kad su oni samo stranci, da, ta bijeda koja gladuje godinu dana tamo negde po bijelom svijetu da bi ovdje 15 dana trošila.

Međutim znajte dobro da ti “stranci” i ta “bijeda” i pored toga što su zaslijepljeni ljepotom i ljubavlju spram svom kraju nisu glupi već itekako primećuju te licemjerne i šuplje dobrodošlice.

Zato umjesto kačenja transparenata “Dobro nam došla dijasporo” hapsite kriminalce koji pljačkaju, reketiraju, pucaju i ubijaju ljude koji su došli da prošetaju ne vašim već i njihovim gradom.

Umjesto šuplje dobrodošlice, ne tjerajte ljude iz dijaspore na davanje mita ako hoće i najmanji administrativni posao da završe.

Ne trebaju ljudima iz dijaspore slobodni parkinzi već slobodni šalteri na kojima mogu završit svoje papirološke potrebe.

Umjesto natpisa sjednite s tim “strancima” i popričajte, nek vide i osjete vašu istinsku brigu za njih.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.