Rožaje stagnira zbog Vladinih loših poteza

“Promjenom kursa državne politike, Vlada je pokrenula migraciju stanovništva sa sjevera, i to u najvećem procentu prema zemljama zapadne Evrope” istakao je Husović.
5355084_mehmed-husovic_ls
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Neodgovornim pristupom aktuelne vlasti u značajnoj mjeri se stopirao razvoj sjevera Crne Gore, a Rožaje je jedna od opština koja je doživjela stagnaciju zahvaljući lošim potezima Vlade, ocijenio je predsjednik rožajskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mehmed Husović.

“Umjesto da radi na unaprjeđenju životnih uslova za sve njene građane, Vlada usporava i zaustavlja već započete projekte, istovremeno izazivajući ekonomsku krizu u velikim kompanijama od državnog značaja, a sve sa ciljem urušavanja ekonomskog suvereniteta”, saopštio je on.

Rekao je da su kasnim usvajanjem budžeta oštećeni mnogi privrednici, sa posebnim akcentom na poljoprivrednike. U prilog sadašnjoj situaciji naveo je činjenicu da je u periodu od 2017-2020. godine prethodna Vlada samo preko Ministarstva poljoprivrede u opštinu Rožaje uložila više od miliona eura. Prema riječima Husovića, Rožaje je zahvaljujući započetim projektima u komunalnoj infrastrukturi i ski centru Hajla trebalo da bude mjesto ubrzanog ekonomskog razvoja.

“Promjenom kursa državne politike, Vlada je pokrenula migraciju stanovništva sa sjevera, i to u najvećem procentu prema zemljama zapadne Evrope” istakao je Husović.

Smatra da je ono u čemu je aktuelna Vlada postigla odlične rezultate “politički revanšizam na svim nivoima, ugroženi međunacionalni odnosi i uništena privreda”. Takođe, stava je da Vlada to radi smišljeno, po unaprijed pripremljenom scenariju, čega su, po njegovom mišljenju svjesni svi građani.

“DPS radi sve kako bi osujetila zle namjere ove Vlade, zaustavila propadanje države, očuvala građansku bit društva i što prije preuzela kormilo upravljanja državom”, zaključio je Husović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.