Gnusni pucanj u humanost i slobodu govora

Gnusni pucanj u humanost i slobodu govora_61127f76c7a22.jpeg
Ne razumijem da neko u ovom vremenu može zbog različitog mišljenja da pokuša da nekom oduzme život i da sebi priušti duge godine zatvora, zar je to vrijedno toga, i pred Bogom i pred ljudima ?
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U petak, pred ponoć , sve nas je potresla zastrašujuća vijest : u Sjenici , biseru Sandžaka , pred očima svoje porodice mučki je upucan Edin Hamidović .

Hej more , u prepunoj čaršiji , pred ženom i djecom , upucan je jedan Insan . Zar to ne bi bilo dovoljno da se čovjek strese i zgnuša nad tim Balkanskim primitivizmom ?

Znači nije ispaljen hitac slučajno pogodio nekog Insana , već je namjenski pucano , mnogo puta pucano kad je četiri metka pogodilo u svoj cilj …

Ne poznajem ubicu , ne poznajem ni njegova oca , ali poznajem Edina , već mnogo godina …

Edo je brat Mumin , veliki Humanista , veliki borac za istinu , do bola zaljubljen u svoju Sjenicu i rodni Sandžak , bedem odbrane svih temeljnih vrijedosti kako u Dijaspori , tako i u rodnoj grudi .

Svi znamo da je među njima bilo verbalnih nesuglasica , da je bilo pretnji i teških riječi , zbog ljubavi prema Sjenici , zbog politički gledano različitih mišljenja , zbog Istine i pravde .

Svi to znamo , jer prijetnje su javno objelodanjene i o njima su upoznati nadležni organi , i svi smo vjerovali da je ta vatra ugašena , ali mržnja je tinjala , mržnja koja je eksplodirala u jednom mladom čovjeku , koji je upropastio dva života i dvije porodice .

Ne razumijem da neko u ovom vremenu može zbog različitog mišljenja da pokuša da nekom oduzme život , i da sebi priušti duge godine zatvora , zar je to vrijedno toga , i pred Bogom i pred ljudima ?

Nevjerovatno , pucati na nekog ispred njegove dece i žene u punoj čaršiji , ne pucati da ga uplašiš , već da ga likvidiraš !?!
Hvala Allahu pa ti ostali meci nisu pogodili one oko Edina , njegove najmilije .

A Edin je jak , njega Allah dragi čuva , i da ga je još toliko pogodilo , samo ja što znam , koliko je dobra učinjeo zaslužio je još jednu šansu , a opet Allah dž.š. najbolje zna .

Vjerovatno da nije bilo humanitarne akcije koju smo organizovali da se nije uključio , nije bilo ni skupa niti manifestacije da nije pomogao u realizaciji , ono što ja znam , a čuo sam i da je bilo mnogo mnogo više .

Posebnu ljubav ima prema Jetimima , organizovao je prikupljanje stipendija za mnogo njih iz Sjenice , pored svoje 7 djece on je voleo svu djecu svijeta .

Ma eto , nije bilo nijednog humanitarnog , vjerskog niti nacionalnog projekta u zadnjih nekoliko godina u Frankfurtu da ga on nije podržao .
Allah dž.š. voli takve ljude , Allah dž.š. čuva takve ljude , Allah dz.š. daje iskušenje i izlaz iz njega .

Allahu dragi mi te molimo ,
čuvaj nam Eda
ako ne zbog njega samog ,
onda radi njegovih roditelja ,
onda radi njegove sedmoro djece
radi svih onih Jetima koje je obradovao ,
radi bolesnih i muftačnih koje je pomogao ,
radi Ezana tvojih kuća u koje se ugradio ,
radi naše zajednice kojoj trebaju takvi ljudi !

Sjeničaci , čuvajte nam Eda
ako ne zbog njega samog
ako ne zbog svega gore pobrojanog
onda zbog one ljubavi
koju je gajio prema svojoj Sjenici ,
zbog svih onih lijepih slika kojima je omilio i približio vaš grad cijelom svijetu ,
zbog snimaka dronom kojima je od palanke
napravio svjetsku metropolu …

Edo , izdržaćeš ti i ovo iskušenje , za to dovimo i u to čvrsto vjerujemo !!!

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.