Raskrinkavanje počinje

Napad na Edina nije bio zbog toga što je on pisao kolumne, jer oni znaju da ih on nije pisao.
Raskrinkavanje počinje_6111d6abafa7d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pokušaj ubistva Edina Hamidovića prije nekoliko dana u Sjenici nije trenutak impulsivne reakacije sitnog kriminalca, već samo početak realizacije paklenog plana kog je skovala kriminalna grupa unutar OO SDP Sjenica i pripremila za svoje političke neprijatelje. Taj sami vrh ogranka čine tri člana koja se o svakom potezu grupe detaljno dogovoraju.

Isti slučaj je bio i sada, baš kao i u martu ove godine kada je ista grupa otela i fizički napala direktora škole, Alena Tahirovića, njihovog tadašnjeg stranačkog kolegu, jer je označen kao vođa druge, kriminalcima suprostavljene, struje u stranci. Reakcija državnih organa tada je bila gotovo neznatna i samim tim za pomenute kriminalce podsticajna.

Ipak, veliku paniku i pometnju u njihove redove im je unio akademik Muamer Zukorlić, koji je o ovom incidentu više puta govorio u Skupštini Srbije, kao i na TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom.

Na sednici Štaba za bezbednost koju je zakazao predsednik Opštine, Munib Mujagić, indikativno je bilo to što je javni tužilac odbio da prisustvuje, dok su članovi štaba, načelnik policije, Bojan Trmčić i direktor bolnice, Altan Hamidović umanjivali značaj incidenta.

Sam incident je poslužio i kao opipavanje pulsa i test za njihove kriminalne veze u pravosuđu, policiji, medijima i ono što najvažnije – u politici.

Rasim se nije oglasio. On je morao da pegla na razne načine to kako je sebi dozvolio da angažuje savetnika u Ministarstvu u prošlom sazivu Vlade jednog od vodećih članova ove kriminalne bande. Najbolji način je bio zataškavanje. Ni mediji bliski opoziciji, a ni poziciji nisu ispratili incident. Neko se dobro pobrinuo da tako bude.

U međuvremenu, kriminalna banda je to iskoristila i nastavila da nesmetano i aktivno politički deluje. Uz pomoć Gonjanina, čoveka sa poternice u Bosni, hvale se da “drže pod kontrolom” odbornike partije Ministra policije, Aleksandra Vulina na koga se direktno pozivaju.

Pustili su svoje pipke unutar SDA Sjenica i aktivno rade na izboru sebi pogodnog lica na mestu predsednika ogranka SDA Sjenica, dok se u lokalu kod Bahra Jukića redovno sastaju sa svojim kandidatom za direktora iz druge političke partije (!), kome su obećali pomoć za izbor za direktora Tehničko-poljoprivredne škole.

Interesantan je način na koji su najuže pristalice i sam nosilac liste i odbornik SDP Sjenica, Nero Kamberović, prokomentarisali kolektivni prelazak sjeničaka u SPP krajem maja i to baš onda kada je bila aktivna priča o drugoj bandi, Belivuku i njegovoj družini, i pričama o pakovanju svojih neprijatelja u kese za smeće. Dehumanizacija ljudi, oduzimanje njihovih ljudskih karakteristika prethodi zločinu.

Mislili su da će nesmetano i neopaženo moći da deluju kao i da će moći da izbrišu iz kolektivog sećanja sjeničaka svoja zlodela – ko su, čime se bave i šta ima je namera.

Međutim, ogroman problem im je napravio fejsbuk portal “Sjeničke novine”, koji je kao simbol slobodnog i pravednog izveštavanja redovno putem svojih kolumni informisao Sjeničake o svemu šta pretendenti za vlast rade. Svaka izrečena tvrdnja je dobro proverena prije nego što je objavljena.

Napad na Edina nije bio zbog toga što je on pisao kolumne, jer oni znaju da ih on nije pisao.

Autor kolumni je njima dobro poznat i osveta njemu predstavlja sklapanje poslednje kockice u slagalici svog paklenog plana.

Interesantan je način na koji je Nero Kamberović, otkrio detalje tog plana jednom nedovršenom rečenicom koja obećava mnogo u odgovoru na fejsbuk objavu, da bi zatim nakon što je obrisana, u direktnoj whatsapp komunikaciji priprijetio “poigravanjem”.

Postavljamo pitanje Neru Kamberoviću –

Da li je ovo poigravanje koje je najavio?

I da li nas očekuje još nešto crnje i gore od ovoga?

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.