Zastave Ratka Mladića i “Nož žica Srebrenica” u Novom Pazaru – Utakmica prekinuta, publika izbačena

Fudbaleri Novog Pazara, naime, nisu želeli da nastave meč dok se ne isprazni dio tribine na kojoj su gostujući navijači čije je neprimjereno skandiranje izazvalo incidente na drugoj strani gledališta, tik iza klupe crno-bijelih.
Zastave Ratka Mladića i “Nož žica Srebrenica” u Novom Pazaru – Utakmica prekinuta, publika izbačena_611083fa0c86e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Novi Pazar i Partizan od 21 sat igraju u 4. kolu Superlige. Utakmica je dvaput bila prekidana na nešto kraće od dva minuta zbog incidenata na tribinama, ali treći prekid, započet posle vođstva crno-bijelih od 0:3 u 61. minutu, trajao je čak 35 minuta.

Incidenti su počeli nakon što su navijači Partizana, njih oko 300, počeli sa uzvikivanjem „Nož žica Srebrenica“ i skandiranjem imena ratnog zločinca Ratka Mladića. Navijači novopazarskih ‘plavih’, su to dočekali sa velikom ljutnjom uz zvižduke i negodovanje, bacajući plastične flaše, stolice i razne predmete u teren.

Fudbaleri Novog Pazara, naime, nisu želeli da nastave meč dok se ne isprazni dio tribine na kojoj su gostujući navijači čije je neprimjereno skandiranje izazvalo incidente na drugoj strani gledališta, tik iza klupe crno-bijelih.

Pokušavao je glavni arbitar da ubijedi domaćine da izađu na teren, ovima to nije padalo na pamet čitavih 35 minuta i… tek kada su svi akteri meča, predvođeni sudijama, napustili teren, naređeno je pražnjenja tribine na kojoj su navijači Partizana, pa je utakmica nastavljena.

Većina gledalaca, skandirajući „Uprava napolje“, izrazila je neslaganje sa rukovodstvom FK Novi Pazar. Publika je tokom meča viša puta skandirala i „Vučiću, pederu“.

Tokom dana u Novom Pazaru pristigao je veliki broj pripadnika Žandarmerije koji su raspoređeni oko stadiona i duž centralnih gradskih ulica.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.