Ukoliko policija u Sandžaku ne raskine s podrškom organizovanom narko-kriminalu pozvaću narod da kupi oružje i da se brani

Zukorlić podsjeća i s koje funkcije SDP u Sandžaku regrutuje kadrove i ne napušta je već 15 godina.
Zukorlić: Ukoliko policija u Sandžaku ne raskine s podrškom organizovanom narko-kriminalu pozvaću narod da kupi oružje i da se brani_61108404e738e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Životi ljudi u Sandžaku su jeftini, a to je pokazao pokušaj likvidacije u petak Sjeničaka Edina Hamidovića koji je s četiri metka izrešetan pred djetetom i suprugom. Počinitelji, poručuje na vanrednoj konferenciji za novinare lider SPP-a, pripadnici su kriminalne grupe koje su eksponenti SDP-a.

– SDP prerasta u ozbiljnu kriminalističku organizaciju, poručuje akademik Muamer Zukorlić lider SPP.

Zastrašivanjima i teroru mora se stati u kraj.

– Ovakve likvidacije vrše samo oni koji imaju sigurnost u državi. Samo oni koji znaju da je policija na njihovoj strani. Samo oni koji znaju da su sudovi i tužioci na njihovoj strani. Oni se samo tako ponašaju.

Zukorlić upozorava.

– Ukoliko policija u Sandžaku ne raskine sa podrškom organizovanom narko-kriminalu pozvaću narod da kupi oružje i da se brani.
Zukorlić poziva.

-Odmah, policijo, tužilaštvo, pravosuđe, raskid s kriminalom u Sandžaku ili nam recite da je kraj državnog sistema u Sandžaku. Ili, recite nam bezvlašće je krenulo da znamo da se snalazimo.

Dok se Hamidović koji je prebačen iz bolnice u Novom Pazaru za život bori u Kragujevcu, a supruga i dijete su pod stresom i plaše se za svoju sigurnost policija, ističe, tačno zna ko štiti kojeg narko-dilera. Hamidovića niko nije zaštitio bez obzira što je mnogo ranije pismenim putem obavještavao policiju na prijetnje koje dobija od Izeta Latovića na šta niko nije reagovao.

– Nastavite, natjerat ćete me da sve to kažem. Pravite se ludi da ne znate, znate dobro. Nema više vremena. I nema rokova, nego odmah. Reći ćemo narodu da nije zaštićen u ovoj zemlji. Kada god je zavladalo bezvlašće ovaj se narod odbranio. Ovo je ubijanje koje ima zaštitu državnih organa. I vi , Gospodo u Beogradu preispitajte se šta ćete s SDP strankom jel vam ona saveznik, još je održavajte. Dali ste im svu vlast u Sandžaku koja postoji, a koju ste iz Beograda mogli da date. Vlast nad školama, pravosuđem, tužilaštvom, policijom.

Podsjeća i s koje funkcije SDP u Sandžaku regrutuje kadrove i ne napušta je već 15 godina.

– Prva funkcija koju su dobili prije 15 godina bila je Upravnik zatvora u Novom Pazaru. Odakle su krenuli i nikada je više nisu napustili. Upravnik zatvora za njih je najvažnija funkcija jer je to njihova kasarna. Odatle oni regrutuju.

Napominje, ukoliko se i njegovo obraćanje bude interpretiralo drugačije u beogradskim medijima od onog što je poručeno s konferencije bit će to kaže samo potvrda,

– Da i oni podržavaju kriminalne grupe koje nas likvidiraju po Sandžaku.

Također, ističe da se nijedno novinarsko udruženje nije oglasilo ni nakon dva dana nakon napada na Hamidovića, urednika Sjeničkih novina.

Podsjeća na hronologiju napada, organizacije i likvidacija hronološki u Sandžaku od ranjavanja Ćamila Jukovića, ubistva vlasnika mjenjačnice, napada na Dika Dolovca kada se napadač uputio prema zgradi Opštine gdje ga je čekalo za bijeg spremno auto i drugi napadi i ubistva po istom šablonu, gdje se bez obzira koliko je godina prošlo napadači i ubice nikad nisu znali. Tako i u slučaju napadača na Hamidovića, koji je preko Pešteri prebjegao za Crnu Goru. Svi to, ističe, znaju, osim policije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.