Pokušaju ubistva Hamidovića prethodile prijetnje iz SDP stranke

Pokušaju ubistva Hamidovića prethodile prijetnje iz SDP stranke – Ljajić se još uvijek nije oglasio_611082cdc9b6d.jpeg
Napadi kriminalca SDP-a na neistomišljenike ustaljena je praksa u Sandžaku. Pucnjave, bombe, prebijanja neki su od instrumenata politčkog djelovanja SDP-a, koji terorom pokušava da zastraši sve one koji se usude da javno kritikuju djelovanje ove političke opcije.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića još uvijek se nije oglasa povodom ubistva u pokušaju novinara Edina Hamidovića koji je počinjen od strane Emraha Latovića, sina Izeta Latovića aktiviste SDP-a i lica sa pozamašnim kriminalnim dosijeom.

Izet Latović jedan je od najuticajnijih ljudi u sjeničkom SDP-u, a njegova kćera Adelisa Latović odbornica je u lokalnom parlamentu na listi „Evropska Sjenica – Rasim Ljajić“.

Latović je od ranije poznat po nasilničkom ponašanju, kriminalnim radnjama, ali i otmicama. Tako je nedavno kidnapovao i fizički maltretirao direktora tehničke škole Alena Tahirovića koji je zbog toga iz SDP-a prešao u SPP.

Kriminalne radnje porodice Latović pod pritiskom SDP-a pokrivaju bezbjednosne službe. Podsjećamo da je Hamidović ranije organe MUP-a i javnost obavijestio da mu Latović više puta prijeti, ali je reakcija nadležnih izostala.

Napadi kriminalca SDP-a na neistomišljenike ustaljena je praksa u Sandžaku. Pucnjave, bombe, prebijanja neki su od instrumenata politčkog djelovanja SDP-a, koji terorom pokušava da zastraši sve one koji se usude da javno kritikuju djelovanje ove političke opcije.

Kao posljedica revolveraških obračuna SDP-a za kolica je više od deceniju prikovan profesor Ćamil Juković, koji je stradao kao slučajni prolaznik, zatim ubistvo na dan izbora Ruždije Durovica po nalogu vrha SDP-a. Podsjećamo i na pokušaj likvidacije Dika Dolovca, kada je na njega pripadnik obezbjeđenja Rasima Ljajića, Iksan Zejnelović ispalio više metaka teško ga ranivši tom prilikom, a onda se u bijeg dao kolima koja su ga čekala ispred zgrade Gradske samouprave. Nedavno je ispred zgrade PU u Novom Pazaru biznismen blizak SDP-u Hidajet Hitko Ahmetović teško ranio dvije osobe, od kojih je jedna bila žena – slučajni prolaznik. Svjež je i slučaj kada je Samir Ljajić, bivši uposlenika obezbjedjenja Gradske uprave u Novom Pazaru, fizički nasrnuo i uz prijetnje uperio pištolj na direkor Sandžak TV Salahudina Fetića.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.