Vladajuća većina ne mari za pojavu tehnoloških viškova u oblasti obrazovanja

Odjeljenja sada mogu da se formiraju smanjivanjem broja učenika u odjeljenjima koja su prekobrojna.
Zećirović: Vladajuća većina ne mari za pojavu tehnoloških viškova u oblasti obrazovanja_610de196c5305.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik Odborničke grupe SPPa istakao da su im se obratili prosvjetni radnici iz nekoliko škola u Novom Pazaru. U posljednje vrijeme u školama je vršeno bodovanje kako bi se vidjelo ko će ostati tehnološki višak.

–Nažalost, nama se sve više osipa stanovništvo vkerovatno zbog dobrog rada vladajuće većine i siguran sam da je to jedan od direktnih podsticaja. Zbog toga su i prosvjetni radnici došli u situaciju da se smanjuje broj odjeljenja u mnogim školama. Usljed smanjenja odjeljenja ljudi koji imaju rješenja za stalno gube svoje poslove, kaže Edin Zećirović predsjednik Odborničke drupe SPP.

Prema informacijama kojima, kako ističe raspolaže SPP, ta brojka će se približiti cifri od 10 zaposlenih.

–Apelujemo na sve one ako ih ima u okviru ove vladajuće oligarhije koji su odgovorni da pokrenu sve procedure kako bi se ovo suzbilo. Imamo prijedlog kako bi se moglo suzbiti. Naša odjeljenja prebukirana su po broju učenika i jedino u našim odjeljenjima u ovoj zemlji brojka učenika dostiže 36. Sad se smanjio broj odjeljenja a ostale su prazne učinioce.

Odjeljenja sada mogu da se formiraju smanjivanjem broja učenika u odjeljenjima koja su prekobrojna. Poziva, dajte da svedemo broj učenika na onaj poželjni, maksimalno 26.

–Apelujem i direktno pozivam i prozivam člana GV zaduženog za prosvjetu da o ovome povede računa kao da se radi o njoj lično. Neka zamisli kako bi se osjećala da ona ostaje bez radnog mjesta odnosno da dobije status tehnološkog viška, kaže Zećirović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.