Pomoćnik gradonačelnika da podnese svaka tri mjeseca izvještaj o radu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Većina građana ne zna ko je drugi čovjek na vlasti u Gradu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Na zasjedanju i ove Skupštine Grada Novog Pazara nije bio gradonačelnik Nihat Biševac. Zanimljivo je da se umjesto njega sve češće zamjeniku Igor Novović. Postavljeno je pitanje, kako i na koji način funkcioniše i radi. Funkcioneri se, kako kaže odbornik SPPa Jonuz Džanković, s njim možda susreću češće i znaju ko je u pitanju. Međutim, većina građana ne zna ko je drugi čovjek na vlasti u Gradu.

–Kod nas je sličan slučaj kao u Beogradu, ali obrnuto. Gradonačelnik u medijima, zamjenik u sjenci. Voljeli bismo narodu objasniti kakve poslove obavlja zamjenik i da li snosi podjednako odgovornost kao gradonačelnik, kaže hadžija Jonuz Džanković odbornik SPP.
Džanković također pita:

–Da li Vi zamjeniče, po statutu i zakonu imate deponovan potpis, znate li gdje se odlivaju sredstva iz budžeta i kako se troše. Da li ste kao funkcioner i član vladajuće partije u Srbiji uložili napore da u Pazar dovedete nekog od investitora. Znamo da svakodnevno otvarate pogone u gradovima u Srbiji, šta se radi za razvoj ovog grada. Šta ste uspjeli doprinijeti ovom gradu?

Rad vlasti, napominje, mora biti javan pa su, kako kaže, građani dužni znati koliko ih košta funkcija pomoćnika gradonačelnika pogotovo na mjesečnom nivou. Podsjeća i da poreske platiše izdvajaju za plate funkcionera, njihove doprinose i ostale, kako kaže, privilegije. Džanković je pozvao zamjenika gradonačelnika Igora Novovoića da izvještaj o radu podnese na svaka tri mjeseca

Čitajte više