Pomoćnik gradonačelnika da podnese svaka tri mjeseca izvještaj o radu

Većina građana ne zna ko je drugi čovjek na vlasti u Gradu.
SPP: Pomooćnik gradonačelnika da podnese svaka tri mjeseca izvještaj o radu_610de19d3912f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Na zasjedanju i ove Skupštine Grada Novog Pazara nije bio gradonačelnik Nihat Biševac. Zanimljivo je da se umjesto njega sve češće zamjeniku Igor Novović. Postavljeno je pitanje, kako i na koji način funkcioniše i radi. Funkcioneri se, kako kaže odbornik SPPa Jonuz Džanković, s njim možda susreću češće i znaju ko je u pitanju. Međutim, većina građana ne zna ko je drugi čovjek na vlasti u Gradu.

–Kod nas je sličan slučaj kao u Beogradu, ali obrnuto. Gradonačelnik u medijima, zamjenik u sjenci. Voljeli bismo narodu objasniti kakve poslove obavlja zamjenik i da li snosi podjednako odgovornost kao gradonačelnik, kaže hadžija Jonuz Džanković odbornik SPP.
Džanković također pita:

–Da li Vi zamjeniče, po statutu i zakonu imate deponovan potpis, znate li gdje se odlivaju sredstva iz budžeta i kako se troše. Da li ste kao funkcioner i član vladajuće partije u Srbiji uložili napore da u Pazar dovedete nekog od investitora. Znamo da svakodnevno otvarate pogone u gradovima u Srbiji, šta se radi za razvoj ovog grada. Šta ste uspjeli doprinijeti ovom gradu?

Rad vlasti, napominje, mora biti javan pa su, kako kaže, građani dužni znati koliko ih košta funkcija pomoćnika gradonačelnika pogotovo na mjesečnom nivou. Podsjeća i da poreske platiše izdvajaju za plate funkcionera, njihove doprinose i ostale, kako kaže, privilegije. Džanković je pozvao zamjenika gradonačelnika Igora Novovoića da izvještaj o radu podnese na svaka tri mjeseca

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.