Ime „Izudin Šušević“ školi koja ne postoji

Prijedlogom o promjeni naziva Hale sportova predviđeno je da on nosi ime “Doguš Novi Pazar Sports Academy”, a da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu.
Dr. Muratović: Ime „Izudin Šušević“ školi koja ne postoji_610de1a375450.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon oštre polemike brzo nakon početka prekinuta je Skupština Grada Novog Pazara. U drugom dijelu rada Odbornici SDA Sandžaka napustili su sjednicu. Razlog, nezadovoljni odlukama vladajuće većine da ne podrže njihove prijedloge dopune dnevnog reda. Usvojeno je i razmatranje Odluke o promjeni naziva Hale sportova “Izudin Šušević”.

Prijedlogom o promjeni naziva Hale sportova predviđeno je da on nosi ime “Doguš Novi Pazar Sports Academy”, a da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu.

-Oni su se probali doskočiti pokušajem da daju ime „Izudin Šušević“ školi koja ne postoji. Pazite te butalnosti u obračunu. Pa, vi ste ideologija, „Zovite me i šerpa samo me nemojte razbiti“. Na tački dnevnog reda oko toga se vidimo, rekao je dr. Admir Muratović, odbornik SPP.

Inače, među tačkama Dnevnog reda Skupštine Novog Pazara su izmjene i dopune planova regulacija za nekoliko naselja, izmjene doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Nisu podržani prijedlozi Stranke pravde i pomirenja da se raspravlja o izvještajima o radu gradskih čelnika, kao i da se s dnevnog reda povuku tačke o potvrđivanju prodaje gradskih parcela i objekata. Pauza je data nakon oštre polemike. U drugom dijelu zasijedanja odbornici SDA Sandžaka napustili su sjednicu Skupštine Novog Pazara nezadovoljni odlukama vladajuće većine da ne podrže njihove prijedloge dopune dnevnog reda. Predložili su, između ostalog, da Skupština pokrene inicijativu da Srbija prizna genocid počinjen u Srebrenici i da negiranje zločina bude krivično djelo.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.