Zahvaljujući prethodnoj Vladi i dijaspori ispunjen san Gusinjana

Čekić je ukazala na, kako je navela, nebrigu aktuelne vlasti za probleme građana, ali i potrebe opštine na čijem je čelu.
“Zahvaljujući prethodnoj Vladi i dijaspori ispunjen san Gusinjana”_610b403154903.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Zahvaljujući prethodnoj Vladi i našoj dijaspori juče je ispunjen višedecenijski san svih Gusinjana – otvoren je put Gusinje – Podgorica preko graničnog prelaza Grabom, saopštila je predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

Čekić se osvrnula na rad lokalne uprave, dosadašnje projekte, te izrazila pohvalu i zahvalnost za juče otvoreni put Gusinje – Podgorica.

“Lokalna samouprava stabilno funkcioniše, sve svoje obaveze prema zaposlenim, izvođačima radova i dobavljačima na vrijeme izmiruje, vrši se popravka i asfaltiranje lokalnih puteva, stipendiraju se studenti, i u okviru svojih mogućnosti pomaže razvoj kulture i sporta“, istakla je ona.

Čekić je ukazala na, kako je navela, nebrigu aktuelne vlasti za probleme građana, ali i potrebe opštine na čijem je čelu.

“Ono što nas posebno brine i opterećuje jeste značajno umanjenje kapitalnog budžeta koji je opredijeljen za našu opštinu, što faktički znači zaustavljanje realizacije projekata koji su već započeti i za koje postoji projektna dokumentacija“.Takođe, istakla je veliku brigu za nerješavanje problema koji postoje od prvog dana povraćaja statusa Opštine Gusinje, a to su, dodala je, prije svega rekonstrukcija zgrade policije i uređenje izletišta Ali Pašini izvori.

Kako je istakla predsjednica opštine, problem predstavlja i činjenica da se za dobijanje ličnih dokumenata, putnih i identifikacionih mora ići u obližnju opštinu, tako da to kod građana izaziva i osjećaj nesigurnosti i nebrige države prema njima.

“Na kraju želim da se u ime građana zahvalim svima, a prije sveg prethodnoj Vladi i našoj dijaspori, koji su doprinijeli da se započne i završi put Gusinje – Podgorica preko graničnog prelaza Grabom, čime je ispunjen višedecenijski san mnogih Gusinjana i koji će, sigurna sam, doprinijeti ubrzanom razvoju naše opštine“, zaključila je  Čekić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.