Tesla ponovo kodira svoje softvere zbog nedostatka čipova

Ovakav pristup je pomogao kompaniji da zadrži visok nivo proizvodnje, isporučivši preko 200.000 vozila kupcima u poslednja tri meseca.
Tesla ponovo kodira svoje softvere zbog nedostatka čipova_6107549af36f2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Tesla je preradio softver za vozila kako bi podržao alternativne čipove. Usled velike potražnje za novim automobilima nedostatak čipova je doveo do gašenja fabrika, dužeg čekanja i viših cena.

Gase se fabrike zbog globalne nestašice čipova

Elon Musk je naveo da je Tesla uspela da zameni alternativne čipove, a zatim da napiše firmver za nekoliko nedelja. Ovakav pristup je pomogao kompaniji da zadrži visok nivo proizvodnje, isporučivši preko 200.000 vozila kupcima u poslednja tri meseca. Tesla je u ovom kvartalu ostvario prihod od 11,9 milijardi dolara, uključujući 1,1 milijardu dolara dobiti. Daimler i BMW objavili su da je nedostatak čipova primorao gašenje nekih njihovih montažnih linija, što će smanjiti proizvodnju za desetine hiljada vozila.

Musk je rekao da će Teslin budući rast zavisiti od brzog rešavanja globalne nestašice čipova, jer je situacija sa njima prilično ozbiljna. Tesla se oslanja na čipove za pokretanje svega, od svojih vazdušnih jastuka do modula koji kontrolišu sigurnosne pojaseve vozila, tako da mu nedostaju komponente koje su ključne za bezbednosne karakteristike vozila.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.