Ministarstvo životne sredine odbilo projekat Novog Pazara jer je neuredan i nepotpun

Osim Novog Pazara, Ministarstvo je odbilo i projekat Opštine Sjenica.
divlja-deponija-borici
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U obrazloženju odluke navodi se da je projekat Novog Pazara u grupi onih koji nisu razmatrani jer je “neblagovremen, neuredan, nepotpun, nije u skladu sa odredbama javnog konkursa ili sadrži druge nedostatke”.

U lokalnoj samoupravi sa nam rekli da je Novi Pazar “blagovremeno aplicirao za sredstva za postavljanje video nadzora na deponiji Golo brdo”, a ukupna vrednost projekta iznosila je 271.400 dinara.

“Prijava je bila u svemu u skladu sa uslovima javnog konkursa, a razlozi zbog kojih Novom Pazaru nisu opredeljena sredstva nisu navedeni u preliminarnoj rang listi, te nam iz tih razloga nisu poznati”, navodi se u odgovoru.

Oni su dodali da je Novi Pazar od Ministarstva životne sredine ove godine već dobio sredstva za projekte pošumljavanja, zamene individualnih ložišta na čvrsta goriva, zamenu kotlova u Dvorani “Pendik” i izgradnju eko parkova.

Na konkursu Ministarstva dodeljeno je blizu 75 miliona dinara, a sredstva je dobilo 65 gradova i opština, među kojima je i Tutin, čiji je projekat za uklanjanje i sanacije divljih deponija podržan sa oko 600.000 dinara.

Od ostalih sandžačkih opština, Prijepolju je odobreno 3,8 miliona dinara, Priboju 2,1, a Novoj Varoši 1,6 miliona dinara.

Osim Novog Pazara, Ministarstvo je odbilo i projekat Opštine Sjenica.

Ranije ove godine, građani Novog Pazara ostali su bez mogućnosti da dobiju bespovratna sredstva za zamenu stolarije jer se lokalna samouprava nije prijavila na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike.

Najavljeno je da će sledeće godine aplicirati.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.