Ministarstvo životne sredine odbilo projekat Novog Pazara jer je neuredan i nepotpun

Osim Novog Pazara, Ministarstvo je odbilo i projekat Opštine Sjenica.
divlja-deponija-borici
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U obrazloženju odluke navodi se da je projekat Novog Pazara u grupi onih koji nisu razmatrani jer je “neblagovremen, neuredan, nepotpun, nije u skladu sa odredbama javnog konkursa ili sadrži druge nedostatke”.

U lokalnoj samoupravi sa nam rekli da je Novi Pazar “blagovremeno aplicirao za sredstva za postavljanje video nadzora na deponiji Golo brdo”, a ukupna vrednost projekta iznosila je 271.400 dinara.

“Prijava je bila u svemu u skladu sa uslovima javnog konkursa, a razlozi zbog kojih Novom Pazaru nisu opredeljena sredstva nisu navedeni u preliminarnoj rang listi, te nam iz tih razloga nisu poznati”, navodi se u odgovoru.

Oni su dodali da je Novi Pazar od Ministarstva životne sredine ove godine već dobio sredstva za projekte pošumljavanja, zamene individualnih ložišta na čvrsta goriva, zamenu kotlova u Dvorani “Pendik” i izgradnju eko parkova.

Na konkursu Ministarstva dodeljeno je blizu 75 miliona dinara, a sredstva je dobilo 65 gradova i opština, među kojima je i Tutin, čiji je projekat za uklanjanje i sanacije divljih deponija podržan sa oko 600.000 dinara.

Od ostalih sandžačkih opština, Prijepolju je odobreno 3,8 miliona dinara, Priboju 2,1, a Novoj Varoši 1,6 miliona dinara.

Osim Novog Pazara, Ministarstvo je odbilo i projekat Opštine Sjenica.

Ranije ove godine, građani Novog Pazara ostali su bez mogućnosti da dobiju bespovratna sredstva za zamenu stolarije jer se lokalna samouprava nije prijavila na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike.

Najavljeno je da će sledeće godine aplicirati.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.