Dani dijaspore u Bijelom Polju

Dani posvećeni iseljenicima vraćaju ljude porodicama i uspomenama. Život u inostranstvu nije ih odaljio od svoje matice sa kojom učvršćuju veze.
Dani dijaspore u Bijelom Polju_610355648e4e2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dolazak u domovinu i zavičaj svojih roditelja podrazumijeva da se u kraju u kojem su odrastali Samirin i Benjaminov otac i majka odmor provodi u igri i druženju, i to što duže. U nekoliko rečenica stalo je sve ono što u tuđini djeca uče od svojih ukućana.

Naši iseljenici koji sa puno emocija i entuzijazma njeguju sve vrijednosti koje su sa sobom ponijeli u svijet, ne odriču se svojih korijena. Taj entuzijazam i ljubav prenose na potomke koji se okupljaju, osnivaju Udruženja Crnogoraca širom regiona i Evrope i promovišu crnogorsku kulturnu baštinu. Takav primjer dolazi iz Niša u kojem je sjedište Udruženja Crnogoraca Jugoistočne Srbije.

Počasni gosti na otvaranju programa Dana dijaspore u Bijelom Polju bili su njihovi članovi, glumci – animatori iz Aleksinca koji su za djecu iseljenika izveli predstavu “Zaljubljeni vitez od Morače”.

Dani posvećeni iseljenicima vraćaju ljude porodicama i uspomenama. Život u inostranstvu nije ih odaljio od svoje matice sa kojom učvršćuju veze.

Dani dijaspore u Bijelom Polju kojima prisustvuje veliki broj iseljenika obiluju kvalitetnim i raznovrsnim sadržajima.

Centralnoj proslavi manifestacije koja će biti sjutra veče na gradskom trgu, prethode Okrugli sto i Biznis forum na kojima će se razgovarati o ulozi dijaspore u procesu evropske integracije i učešću iseljenika u stvaranju ekonomski jače i za život perspektivnije Crne Gore.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.