Dani dijaspore u Bijelom Polju

Dani posvećeni iseljenicima vraćaju ljude porodicama i uspomenama. Život u inostranstvu nije ih odaljio od svoje matice sa kojom učvršćuju veze.
Dani dijaspore u Bijelom Polju_610355648e4e2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dolazak u domovinu i zavičaj svojih roditelja podrazumijeva da se u kraju u kojem su odrastali Samirin i Benjaminov otac i majka odmor provodi u igri i druženju, i to što duže. U nekoliko rečenica stalo je sve ono što u tuđini djeca uče od svojih ukućana.

Naši iseljenici koji sa puno emocija i entuzijazma njeguju sve vrijednosti koje su sa sobom ponijeli u svijet, ne odriču se svojih korijena. Taj entuzijazam i ljubav prenose na potomke koji se okupljaju, osnivaju Udruženja Crnogoraca širom regiona i Evrope i promovišu crnogorsku kulturnu baštinu. Takav primjer dolazi iz Niša u kojem je sjedište Udruženja Crnogoraca Jugoistočne Srbije.

Počasni gosti na otvaranju programa Dana dijaspore u Bijelom Polju bili su njihovi članovi, glumci – animatori iz Aleksinca koji su za djecu iseljenika izveli predstavu “Zaljubljeni vitez od Morače”.

Dani posvećeni iseljenicima vraćaju ljude porodicama i uspomenama. Život u inostranstvu nije ih odaljio od svoje matice sa kojom učvršćuju veze.

Dani dijaspore u Bijelom Polju kojima prisustvuje veliki broj iseljenika obiluju kvalitetnim i raznovrsnim sadržajima.

Centralnoj proslavi manifestacije koja će biti sjutra veče na gradskom trgu, prethode Okrugli sto i Biznis forum na kojima će se razgovarati o ulozi dijaspore u procesu evropske integracije i učešću iseljenika u stvaranju ekonomski jače i za život perspektivnije Crne Gore.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.