Tri omče oko Dodikovog vrata

TRI OMČE OKO DODIKOVOG VRATA_6100cc1e1ed01.jpeg
Naprotiv, mi, Dobri Bošnjani, pozivamo „srpske junake“ u Banjoj Luci na čelu s Miloradom Dodikom da srpskom narodu skinu omču oko vrata tako što će osuditi ratni zločin genocida nad Bošnjacima/Bosancima, kojeg su imenom i prezimenom počinili ratni zločinci u ime „srpskog sveta“.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

(1) Dodikovo odbacivanje Inzkove dopune Krivičnog zakona države Bosne i Hercegovine o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca!

Dosita, teško je prodrijeti u psihu čovjeka, koji misli da je genocid nad jednim narodom prihvatljiv čin ponašanja te da je Zakon o negiranju dokazanog genocida neprihvatljiv i da je veličanje počinioca genocida, tj., ratnih zločinaca nacionalni ponos.

Ovakva bolesna duhovna i mentalna logika ubija svaki osjećaj ljudskosti i truje zdrav razum. To je, doista, omča oko vrata, omča koja mora da guši čovjeka zdrave pameti i čiste savjesti osim ako čovjek nije izvan svake pameti i bez svake savjesti.

(2) Dodikova teza da novi Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt nema legitimitet!

Milorad Dodik nikako da shvati da srpska politika, koja je počinila genocid u Bosni, nema legitimitet da daje legitimitet Viskom predstavniku, kojeg imenuje Vijeće za provedbu mira (PIC) baš zbog Dodikovog neprimjerenog političkog antibosanskog ponašanja, koje ugrožava mir i sigurnost svih građana u Bosni, uključujući i građane manjeg bosanskog entiteta takozvane „republike srpske“.

Pa raison d’etre, razlog postojanja, Visokog predstavnika u Bosne je upravo Dodik, koji bi da nameće svoja pravila igre, koja više ne važe u Bosni. Kad on i njemu slični u Bosni shvate da je prošlo vrijeme njihovih avantura s Bosnom, onda će ova omča oko Dodkovog vrata biti skinuta.

U međuvremenu Christian Schmidt će legitimno započeti svoj mandat u Bosni 1. augusta 2021. god, ako Bog da.

Willkommen Herrn Schmidt in Bosnien. Nutzen Sie die Bonner Befugnisse!

Gospodine Schmidt, iskoristite bonske ovlasti i uvedite red i disciplinu političarima, koji remete mir i sigurnost bosanskih građana. Uradite to na pravedan i discipliniran švabski način.

(3) Dodikov zakon da onaj koji kaže da je manji bosanski entitet takozvana „republika srpska“ genocidna tvorevina dobit će zatvor.

Ovu omču Milorad Dodik sâm sebi nameće. Jer niko drugi ne opterećuje srpski narod kolektivnom krivnjom za genocid u Srebrenice već ovi, koje je Dodik jučer u Banjoj Luci okupio na poziv Nedeljka Čubrilovića, gdje su prisustvovali predsjednica manjeg bosanskog entiteta takozvane „republike srpske“ Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Sve junak do junaka poput srpskih „Škorpiona“, koji s leđa „junački“ pobiše šest bosanskih mladića: Dinu Salihovića (16), Safeta Fejzića (17), Azemira Alispahića (17), Jusu Delića (25), Smaila Ibrahimovića (35) i Sadika Salkića(36).

Naprotiv, mi, Dobri Bošnjani, pozivamo „srpske junake“ u Banjoj Luci na čelu s Miloradom Dodikom da srpskom narodu skinu omču oko vrata tako što će osuditi ratni zločin genocida nad Bošnjacima/Bosancima, kojeg su imenom i prezimenom počinili ratni zločinci u ime „srpskog sveta“.

Prema tome, prvi na listi za zatvor zbog tvrdnje da je „republika srpska“ genocidna tvorevina treba biti Milorad Dodik i drugi srpski anticivilizacijski negatori individualne odgovornost za srpski genocid u Srebrenici.

Znam, neće Dodik i njegovi slijepi sljedbenici ovo ni shvatiti ni prihvatiti, ali hoće moj narod ovo blagosloviti na način da nikad neće nazvati cijeli srpski narod genocidnim!

Ostavimo to, dragi moji, srpskim duhovnicima, mudracima i političarima da i dalje nameću svom srpskom narodu kolektivnu krivnju za genocid zato što nemaju ni moralne snage, ni ljudske mudrosti, ni političke volje da razdvoje pojedince, presuđene ratne zločince, od srpskog nacionalnog korpusa.

Žao nam je zbog tog srpskog ludila, ali mi nismo u stanju Srbima pomoći jer ne vide, ne čuju i ne razumiju istinu, koju cijeli svijet vidi, čuje i razumije!

Allahu Milostivi, omili nam istinu i pravdu! Amin!

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.