Krvave patike

Foto: Slaviša Savić
Foto: Slaviša Savić
Zato oni beže od Srebrenice kao đavo od krsta. I sećaju se krvavih patika. Ivanu Stamboliću bi bilo mesto u Srebrenici da je preživeo.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nije to moja tema. Ali kako smo se tog leta u Parizu sastali sa Ivanom Stambolićem ne mogu a da se ne zapitam „Zašto pamte njegove krvave patike?“ Ubijen je ni par meseci posle Pariza. Zverski. Zašto oni to pamte?

To je ubistvo bilo potpuno nepotrebno. Ivan Stambolić nije predstavljao nikakvu pretnju vlastima. Nisam bio stekao utisak da bi se on kandidovao na izborima. Koji su bili motivi tog ubistva? I to na taj način.

Uz to Škorpioni. I konačno Srebrenica. Tamo, kažu, nama nije mesto. I onda, sramno, dok ne kazne osobu koja je napala Vučića.

Njima nije tamo mesto zato što niko od njih nije Vili Brant. Kancelar koji je bio u pokretu otpora nacistima i koji je mogao u ime države i naroda da se izvini. Niti je bilo brantova u Srbiji niti bi mogao da bude na čelu države da ga je ili nje bilo.

Zato oni beže od Srebrenice kao đavo od krsta. I sećaju se krvavih patika. Ivanu Stamboliću bi bilo mesto u Srebrenici da je preživeo.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.