U toku rekonstrukcija Pešterske ulice u Sjenici

Predsjednik opštine Sjenica naglasio da ih u narednom periodu očekuje još radova u ovom dijelu grada.
U toku rekonstrukcija Pešterske ulice u Sjenici_60ff607d6d7e3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Vlast u Sjenici radi punom parom na rekonstrukciji putne infrstrukture. U toku su radovi na rekonstrukciji puta od Raždaginje do Sjenice u dužini od 9km, uz to se radi i kišna kanalizacija.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vrelo“ istakao da su mještani ovog dijela grada, imali problem sa poplavama nakon većih padavina, te da će nakon ovih radova taj problem biti riješen.

„Ulica Pešterska se renovira kompletno. Radi se novi asfalt a prije asfalta radimo kišnu kanalizaciju u dužini od 1210 metara i zamjena azbesnih cijevi za vodovod u dužini od 700 metara. Ovo će u mnogome olakšati mještanima ovog dijela grada jer kada su velike kiše, velika je voda i poplave ovom ulicom. Lokalna samouprava nas je pomogla u realizaciji ovog projekta, odobrila nam je sredstva za kupovinu i nabavku cijevi, angažovali smo par privatnih mašina i kamiona kao i svu našu mehanizaciju i naše ljudstvo“, kazao Nermin Ljajić.

Predsjednik opštine Sjenica naglasio da ih u narednom periodu očekuje još radova u ovom dijelu grada.

„Mi se nalazimo na deonici državnog puta koji je najkraća veza Sjenice sa Pešteri i koji je direktna veza Sjenice i Tutina, veže mnogo sela, prigradskih naselja i to je dionica od posebnog značaja za Sjenicu i njene građane. Upravo se radi rekonstrukcija deonice puta od Raždaginje do Sjenice u dužini od 9km gdje se u dijelu deonice kroz grad rekonstruiše i vodovodna mraže, mijenjaju se azbesne cijevi, dograđuje se sistem u smislu izgradnje kišnice kao jednog od velikog problema koje Sjenica ima. Ono što vjerujem da će se dogoditi jer imam obećanje od direktora Puteva Srbije gospodina Drobnjaka, da će se raditi i trotoari jer je ovo naselje sa velikim brojem stanovnika, naselje koje ima veliki broj učeničke omladine i u smislu poboljšanja kvaliteta života, odnosno bezbjednosti saobraćaja u ovom dijelu, važno je reći da je od izuzetne važnosti i izgradnja trotoara, imam obećanje od direktora Drobnjaka i vjerujem da će ono biti i ispunjeno“, istakao Munib Mujagić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.