Za sve negatore genocida!

Nemoguće je promijeniti činjenicu da je vojni i politički vrh srpskog naroda pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđen na doživotne kazne zatvora i presuđen za najteži zločin protiv čovječnosti, genocid.
ZA SVE NEGATORE GENOCIDA!_60fcd6a4760df.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nije vam lahko, znam, breme genocida je preteško za nositi kroz historiju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Preteško je za naslijediti, ali još je teže za ostaviti u naslijeđe generacijama koje dolaze.

Osmislili ste, planirali, izvršili, prekrili i na kraju negirali genocid, ohrabreni nekažnjenim, a izvrešenim genocidima u kontinuitetu nad Bošnjacima koz dva stljeća, vašeg nastojanja da nas, Bošnjake biološki uništite, a zemlju nam bosansku okupirate.

Uspjeli ste kroz vrijeme ostati nekažnjeni, ali niste uspjeli ostati nezapisani u najmračnije stranice historije. Znam, mislili ste da je vrijeme Karađorđa i da ćete ubijati u tišini, i da će zločini u tišini ostati. Prevarili ste se!

Vrijeme se promijenilo, Bošnjaci su sazreli, Svijet je progledao, a vi više niste mogli ubijati u tišini. Doduše, ubijali ste, ali pred kamerama svjetske javnosti, ubijali ste misleći da neće ostati niko da svjedoči, ili da je Bošnjak pamćenja ribe, pa onaj ko preživi zaboravit će i prije nego upamti. Ubijali ste, ne razmisljajući o odgovornosti, s ciljem da nas biološki uništite, da Svijet obojite krvlju našeg nestanka i da pri tome Svijet vas slavi kao “heroje”.

Ubili ste preko stotinu hiljada ljudi, preko osamnaest hiljada djece, četrdeset hiljada Bošnjakinja ste silovali, desetine hiljada ste u logorima mučili do smrti, dva miliona protjerali.

I zato ste očekivali aplauz. Ili u najmanju ruku zločin bez kazne kao i za predhodnih deset genocida.

Međutim, prevarili ste se, izvršili ste genocid, ali su preživjeli svjedoci, žrtve su umjesto osvete posegnule za traženjem pravde, Svijet je razumjeo da je morao spriječiti genocid, ali nije, a da mora kazniti zločince, kaznio je, doduše, ne sve.

Danas ste obilježeni krvlju nevinih, ma koliko to negirali, neoborivi dokazi vas itekako sjećaju na strahotu izvršenog genocida i težinu ponesenog bremena odgovornosti za genocid.

Vaše negiranje je najbolja potvrda, vaša pobuna najbolji je dokaz da znate šta ste uradili, i da se teško suočavate sa krvavom istinom vašeg historijskog naslijeđa.

Naspram vas, ozlojeđenih negatora ogrezlih u mržnji koji bi opet sve ponovili, su žrtve koje pravdom pokušavaju zaustaviti krvarenje iz živih rana koje ste im napravili. Žrtve su dostojanstvene u svojoj boli, a vi ste poniženi u izvrsenom genocidu.

Zakon o zabrani negiranja genocida vam je izbio iz ruku posljednji čin zločinačkog rituala, da negirajući genocid, veličajući ratne zločince i njihova djela vrijeđate žrtve genocida i budućnost trujete mržnjom koja bi dovela do nogov genocida.

Historija ima olovku koja zapisuje, i nema gumicu koja brise zapisano. Nemoguće je promijeniti činjenicu da je vojni i politički vrh srpskog naroda pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim sudom za ratne zločine osuđen na doživotne kazne zatvora i presuđen za najteži zločin protiv čovječnosti, genocid.

Kao i to da negiranje genocida, veličanje ratnih zločinaca zbog izvršenih zločina i vrijeđanje žrtava od većine srpskog naroda spada u kolektivnu odgovornost.

A svi znamo da je genocid kompleksna zamisao i djelo da bi ga planirali, izvršili, prekrili i negirali pojedinci, za genocid je potreban sistem koji upravlja narodom, u ovom slučaju je to SANU, SPC, politika i narod koji ih slijedi.

Svaka negacija potvrđuje afirmaciju.

Teret odgovornosti za genocid nećete skinuti negiranjem, nego kajanjem i priznanjem. Što prije to bolje po vas. Žrtve će svoje pravo namiriti na Sudnjem danu. Na ovom Svijetu kao utjeha su ima kazne koje izriče sud i zabrana negiranja genocida.

I da, još holjade njih, skrivenih po masovnim grobnicama, čekaju da neko progovori i da ih se dostojanstveno sahrani.

Mislite da ih mozete skrivati, ali znajte da ce jednog dana svi mrtvi ustati i progovoriti, tad niko neće imati pravo da progovori, osim njih koji budu svoju pravdu tražili.

Sa nivoa države Srbije i velikosrpske paradržavne genocidne tvorevine, GENOCID ste planski počinili nad Bošnjacima, sa istinom se suočite!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.