Velikosrpske dvorske lude

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novi stanovnici Bosne su postali pravoslavci iz siromašnih predjela Crne Gore, Like, Srbije i Krajine, a protjerani Bošnjaci danas u Turskoj čine preko deset miliona.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Laži i faksifikati nikad ne fale na srpskoj sceni, ali najgnusnija je ona koja nema podloge u znanosti a Servi je samo ponavljaju, i dalje upotrebljavajući onu Gebelsovu, „laž ponovljena sto puta, postaje stvarnost“, mada se dobro vidi da je Gebels ovo ukrao od Srba. To je tako posljednjih preko dvjesto godina, od kako im se popovi naučiše da pišu i čitaju u Rusiji.
Prikazivanje Bosne kao srpske zemlje i Bošnjaka kao Srba, je jedan od zadataka falsifikovanja historije i istine, kao i posrbljavanje domorodaca, potomaka Ilira, kasnije Vlaha pa i Cigana. Jest, da im na tom zadatku baš nikako ne ide, pa čak i neka slavenska braća bježe od njih, sem Čovića koji je na usavršavanju zanata, laži i podvala. Koliko god probali, nikako im ne ide od ruke, jer laž i falifikati su vidljivi i uočljivi sa Mjeseca, pa sve što dobijaju od svjesnih naroda to je podsmjeh. Jes, to ti je, „trala baba lan“, tako nekako bi trebalo da se okarakteriše sve što njihove dvorske lude pričaju.

Na srpskoj pozornici često se javlja dvorska luda, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji sa svojim izjavama zasmijava svijet, tako da preuzima mjesto najbolje dvorske lude na tim prostorima Evrope. Posljednja njegova izjava glasi, da svima onima u CG koji su glasali za rezoluciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, bude zabranjen ulaz u Serviju. Također ovo je još smješnije: „Srbija se neće odreći Republike Srpske“. A ja bih rekao: krk u bulju, Vuline! Ali svakako ona najsmješnija u posljednjih par nedjelja je izjava gdje kaže: „Zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet?“ Opa, bato!

Gadi mi se kad moram da citiram ovakve bijednike i odgovaram dvorskoj ludi, Vulinu, ali radi drugog svijeta moram to uradit, jer ujedno odgovaram ostalim ludacima, koji vode i zavode srpski narod. Kosovo je starije kao vilajet nego Beogradski pašaluk, a stanovnici Kosova, Albanci su svakako najstariji narod na Baklanu, dok su Srbi, (prema njihovoj historiji) bili negdje na Sibiru i u ruskim stepama živjeli na sojanicama.

Balkan je svakako postojbina albanskih predaka Ilira, što bi trebali zahtijevat da im se vrati djedovina, a slavenska braća neka se vrate svojoj postojbini ruskim stepama. Neka idu i bude svako na svome.

Ima jedna naša krilatica koja kaže: Da je on jedini u Serva, mislim na Vulina, „bi ga Bog ubio“, ali imaju oni, uh bre bukadar takvih, a treba počet od SANU, srpske kuhinja zala, preko SPC koja „blagosilja“ sve nesreće, pa do pojedinaca posljednjih par stoleća.

Pošto sam uvrstio i SPC, onog ko blagosilja svako zlo, a njihov patrijah da ne bi ostao praznih usta izjavi: “Usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu namijenjeno je da “polarizuje i dijeli (narode)“. Baš tako, dijeli narode na civilizovane i necivilizovane.
Hajde da ne obraćamo pažnju na sve ludorije koje izlaze iz velikog broja praznih servskih glava, ali patrijah SPC, čovjek koji je zadužen za duhovni odgoj čovjeka i svog naroda, šta njemu smetaju rezolucije. Umjesto da izjavi svom narodu, da je taj njegov narod uistinu napravio genocid i da to nije ljudska odlika, jer ubiti jednog nevinog čovjeka je kao da si ubio čitav svijet. Ali taj patrijah, njegovi vladike i popovi, podstiču zvjerstva, te ubice i zločince veličaju, i navode mlade ljude, danas u trećem mileniju da se ponašaju kao divljaci, odnosno kao i njihovi preci.

Jedna druga dvorska luda iz šatorskih vašarijada, poznat kao Duduk, prešao je Vulina i mislim da bi na takmičenju „dvorskih ludaka“ pobijedio, pa da mu ne popušta i njegov mentor Vučko. Vučko svojim ponašanjem sve više liči kurvi, koja bi htjela da prikrije kurvaluk, ali uvijek i odmah ispliva na površinu. Vučko najmanje smeta Bošnjacima iako je rođen u Bošnjakluku, također i Albancima, jer on je poslat od Gospodara svjetova, baš Srbima, ne da im pomogne, nego da ih još više pogura u ponor.

Duduk, koji je zbog nekih okolnosti član kolektivnog Presjedništva BiH, zatraži od Srba ambasadora RBiH u stranim zemljama, da ne spuštaju zastavu na pola koplja radi Srebrenice, odnosno srpskog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i BiH. E baš je Duduk, jer ambasadori predstavljaju RBiH a ne njega, bijednik, pa onaj koji to uradi treba bit opozvan i smijenjen.

Jest, jest, ovaj Duduk ne prestaje izjavljivati da Država RBiH nije moguća, pa samo da ga podsjetimo da je Bosna bila banovina, pa kraljevina, te vilajet, a od 1943. i republika. Opstala je Bosna tokom vladavine i nadiranja Ugra i ‘Rrvata njihovih satelita, pa Vizantije i hihovih satelita Srba, mada se onda nisu tako zvali, Osmanilija, Austrougarske imperije, ali stvaranjem kraljevine Srboslavije bio je natježi period, gdje su se u Tursku morale iselit stotine hiljada Bošnjaka. U vrijeme komunizma je u Tursku odselilo hiljade Bošnjaka i Albanaca, sve pritiskom jugo UDBA-e i njenog šefa Rankovića.

Na srpskoj političkoj sceni još od Karađorđevića, Obrenovića i bulumente ruskih plaćenika vladaju isti, pa da bi ostali na vlasti, uvijek im se tobože priviđaju neprijatelji. Ali za nesreću njihovu, nema od poodavno Turaka, mada mitomanija je ono što vlada njima i daje im najbolje rezultate. Mitomanijom SPC je zadojila veliki procenat srbijanskog življa, i tako žive u dubokom mraku, ništa manje nego tristo godina. Uvijek su na istom zadatku posrbljavanja, mada im je donekle uspijevalo, ali u Bosni i među Bošnjake puno manje, a posljedenjih sto godina baš nimalo.

Pitamo se, odakle toliki procenat Srba u RBiH, odgovor ne treba tražit daleko, i samo se vratit na agrarnu reformu 1924. godine, gdje su bošnjački velikoposjednici ostali bez svojih posjeda preko noći i tek sljedeći dan morali napustit svoju babovinu i postati muhadžeri. Novi stanovnici Bosne su postali pravoslavci iz siromašnih predjela Crne Gore, Like, Srbije i Krajine, a protjerani Bošnjaci danas u Turskoj čine preko deset miliona. U posljednjem ratu devedesetih u Bosnu se doselilo preko stotinu hiljada hrvatskih pravoslavaca, iz Kninske krajine i danas ih računaju kao državljane RBiH.

Vasojevići je pleme arbanaško, koje je promijenilo nekoliko gospodara i svakojeg vjerno služilo. Dok im se nije ukazala prilika da šićare bolje. Ovo se ne smije desiti a da se ne pomenu, jer ova sorta ljudi, ako ih tako mogu nazvat, gdje prođoše zemlju zagadiše, biše pljačkaši i ubice, a kad dođe gusto najveće kukavice.

Dok vladaše Osmanlije tim brdima, potomci krivog Vasa biše uz gusinjske begove i služiše im kako najbolje mogoše i to nekoliko vjekova. Pratiše Veli-bega i tako sve do do Đulj-bega, vjerno. U svim vojnama pod begovima učestvovaše najmanje po dvjesto Vasojevića, a posljednje im bi boj na Kosovu pod Gradaščevićem, pod komandom Đulj-bega. Dolaskom Ali-bega na vlast u Gusinjskoj kazu, on im uskrati pljačku i divljaštvo, pa u inat begu promijeniše gospodara i odjednom od Arbanasa postadoše Karadačani. Ta sorta odmah poče pljačkat i ubijat na carskoj zemlji, te izazvaše i Polimsku bitku, gdje se diže Gusinjska kaza i bi da ih unušti, ali vasojevićki vojvoda Miljan kad vidje da će ih nestati, pokori se begu i zamoli ga, „da ne pršti sirotinju“ i da neće bit problema više sa Gusinjcima. Jes, ti prevrtljivci se pridružiše Karadaku na Boju na Nokšiću, pa i tu dobiše svoju porciju. Dolazi do balkanskih ratova, kad Karadak krenu na osvajanje teritorija, jer bolesnik sa Bosfora ne bi u stanju braniti svoje podanike i teritorije, a kako i bi kad vas čitav dinjaluk krenu da uništi Osmansko carstvo. Karadak uvidje priliku da se može dočepat teritorija i krenu na Gusinje i Plav, a misiju povjeri Vasojevićima i polimskim pravoslavcima. Biše dočekani na Visitoru sa manje od hiljade ljudi, i tu Vasojevići dobiše dobru porciju, ali Karadak im posla pojačanje, okupiraše Gusinje i Plav, gdje opljačkaše sve što se nađe, a ubiše i silovaše sve što ne moga pobjeći. Marta mjeseca ti Vasojevići uz pomoć rukovodstva i vojske države CG, koji u prethodnom vijeku krstiše muslimane, uz pomoć, orgijanje i harangu crnogorske vojske i popova pravoslavne crkve pokrstiše dvanaest i po hiljada Plavljana i Gusinjana, Bošnjaka i Albanaca, pa svi koji to odbiše u konopcima odvedoše na Previju i strijeljaše. Par nedjelja kasnije u dvije ture na Kršu Čekića kod Gusinja masakriraše preko četiri stotine i pedeset ljudi i izvršiše genocid za račun Karadaka i kralja Nikole. Čim Švaba poklopi Balkan 1914., Vasojevići pobjegoše, tako da se Gusinjani i Plavljani iz „bejžanije“ vratiše svojim domovima, ali to traja četiri godine i Švabo se vrati od kud je došao. Vasojevići mijenjaju gospodara i prelaze u Serve, izdajući i kralja Nikolu kao i prethodne gospodare, pa 1919 godine ponoviše genocid nad civilima u Plavu, ali ovaj put za Serve.

Danas se našla Družina Vasovih potomaka da optužuju Plavljane i Gusinjane za ono što je napravila 113. Njemačka SS Divizija, a izazvao jedan od njih.

Postoji vasojevićki zakon od dvanaest tačaka, pa četvrta tačka kaže: „Ko tursko ukrade da mu je alal“, mada Turaka nije bilo u blizini, sem muslimana Bošnjaka i Albanaca. Ovaj zakon me podsjeti na pjesmu koju su pjevali baš ti pravoslavci, a kaže ovo: „Oj Vasova čista krvi, gdje se pljačka tu si prvi!“

Željko Veljković, voditelj Newsmax Adria , ovako počinje sa svojim programom: “Dobro veče. Gdje ste bili devedesetih? Koliko ste sela spalili? Jeste li donijeli kući bar jedan frižider, prsten ili zlatan zub? Jeste li ubili bar jednog čovjeka u Srebrenici? Ukopaste li nekog Albanca u masovnu grobnicu? Ili ste možda tih godina izgubili nekog svog u Bosni, Krajini, na Kosovu?“

Dobro pitanje, ali odgovora neće bit za sad, jer treba da se saberu.

Čitajte više