Odbornički klub SDA Sandžaka predao Gradskoj upravi projekat ”Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zatražili da vlast pokaže svoju ljudskost, humanost i odvoje sredstva za ovaj projekat kako bi svojim građanima obezbijedili ono što zaslužuju.
Odbornički klub SDA Sandžaka predao Gradskoj upravi projekat ”Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom”_60e7a592f2d37.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Odbornički klub SDA Sandžaka je na pisarnici gradske uprave predao projekat ”Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom”. Uz projekat su predali i 4810 potpisa podrške građana koji su putem peticije podržali realizaciju ovog projekta.

Nakon predaje projekta i peticije predstavnica odborničkog kluba SDA Sandžaka istakla da su ljudi prepoznali ovaj projekat kao jednu humanu akciju.

„Vama je poznato da je ovaj zahtjev bio na skupštini dva puta i da smo oba puta odbijeni zato jer oni koji se pitaju i koji rukovode nisu imali sluha za ovakav jedan projekat, onda smo se odlučili da organizujemo peticiju, pozvali smo građane da nas podrže i građani su nas u velikom broju podržali. Ovom peticijom su građani rekli svoje, jasno su poručili da neće više tolerisati da se lica sa poteškoćama u razvoju, za stomatološke probleme liječe u drugim gradovima već da mogu to da rade i u svom gradu. Postavlja se pitanje kome treba ovakav grad, ovakvo rukovodstvo, ovakvi političari, koji nemaju sluha za jednu najosetljiviju kategoriju u našem gradu. Odnos prema ovom pitanju je mjera ljudskosti i humanosti i ja pozivam sve one koji mogu da utiču da se realizuje ovakav projekat, da to učine bez odlaganja. Meni je drago što su danas roditelji, njihova djeca, oni koji su pogođeni ovom problematikom i koji su prepušteni sami sebi, ovdje uz nas, tako da očekujem od viših instanci da riješe ovaj problem i realizuju ovaj projekat“, istakla Dinheta Pulić.

Zatražili da vlast pokaže svoju ljudskost, humanost i odvoje sredstva za ovaj projekat kako bi svojim građanima obezbijedili ono što zaslužuju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.