Gojira se vraća u Zagreb na veliki klupski koncert u Tvornicu kulture

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Turneja Gojiru vodi po Skandinaviji, zemljama Beneluxa, Francuskoj, UK-u, Škotskoj, Njemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Švicarskoj, Austriji, a na jedini nastup u regiji dolaze u Zagreb.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Francuska metal mašina Gojira, jedan od najznačajnijih metal bendova posljednjih desetak godina, vraća se u Zagreb na veliki klupski koncert u Tvornicu kulture 31. januara 2022. Nakon sada već legendarnog nastupa u Dvorištu Močvare u lipnju 2012., kada su nastupali uz Slayer i Mastodon, Gojira dolazi sada u ulozi headlinera i jednog od najaktualnijih metal bendova na svijetu u ovom trenutku.

Na krilima novog albuma Fortitude objavljenog ovog proljeća, i sa zaleđem od sada već sedam studijskih albuma, Gojira kreće na veliku svjetsku turneju koja će ih kroz 2022. odvesti na glavne pozornice najvećih svjetskih festivala, ali i u manje prostore gdje će na solo koncertima dobiti priliku kroz dužu minutažu predstaviti svoj sada već impresivan opus.

Bend koji je izašao iz anonimnosti do globalne prepoznatljivosti, kombinira elemente death, math, progresivnih i post-metal žanrova s temama o filozofiji i okolišu u tekstovima. Dobitnici su nominacije za Grammyja za najbolji rock album, za njihov Magma koji je završio i na Billboardovoj ljestvici najboljih 200 albuma, kao i najbolju metal izvedbu za singl Silvera. Svakim novim uratkom dobivaju sve više pažnje muzičke kritike. Priznanja prate i aktualni album Fortitude koji je završio na prvom mjestu Billboardove ljestvice top rock kao i hard rock albuma, vrhovima streaming ljestvica, a u sedmici izlaska album je bio najprodavaniji u SAD-u.

Turneja Gojiru vodi po Skandinaviji, zemljama Beneluxa, Francuskoj, UK-u, Škotskoj, Njemačkoj, Češkoj, Poljskoj, Švicarskoj, Austriji, a na jedini nastup u regiji dolaze u Zagreb. Kao predgrupe će im se pridružiti Alien Weaponry, metal band s Novog Zelanda, kao i engleski heavy metal Employed To Serve.

Early bird ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 5. jula. po cijeni od 200 kn. Od 1. augusta. trebat će izdvojiti 230 kn, a ostane li ih, cijena na dan koncerta će iznositi 260 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr, kao i prodajna mjesta Entria i online na www.entrio.hr.

Čitajte više