Održan “Sandžački kup 2021” u stonom tenisu u Petnjici

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U uzbudljivom finalu takmičara iz Brodareva Hameda Podbićanina i Džemala Đuhića odlučile su nijanse, pa je pobjednik ovogodišnjeg kupa bio Džemal Đuhić.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Prethodnog vikenda domaćin “Sandžačkog kupa 2021” u stonom tenisu bila je Petnjica, a 25 takmičara uzelo je učešće u ovom turniru. Pod pokroviteljstvom Sandžak EU regije, a u saradnji sa BKC Sandžak u Petnjici ova opština bila je mjesto spajanja sandžačkog sporta.

U uzbudljivom finalu takmičara iz Brodareva Hameda Podbićanina i Džemala Đuhića odlučile su nijanse, pa je pobjednik ovogodišnjeg kupa bio Džemal Đuhić. Treće mjesto pripalo je takmičaru iz Novog Pazara Hamzi Škrijelju. Lijepo druženje uz sportski duh i takmičarsko nadmudrivanje slike su koje takmičari nose sa sobom.

Ispred Sandžak EU regije gospodin Arben Jakupi ističe da ga raduje da su mjere ove godine dozvolile da se takmičenje održi, te da su ljubitelji stonog tenisa imali prilike uživati u jako kvalitetnim partijama.

BKC Sandžak u Petnjici uvijek je tu, ističe gospodin Almir Muratović, da bude domaćin ili bar dio svih pozitivnih dešavanja kako u svojoj opštini, tako i širom Sandžaka. Cilj je da se družimo što više, ali i da se Petnjica, dodaje Muratović, malo pobrine da bude mjesto spajanja sandžačkih gradova i opština.

Čitajte više