Apple razvija novu verziju MacBook Air računara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Taj računar bi trebao da bude pozicioniran iznad trenutnih MacBook Air modela sa M1 čipom, ali ispod MacBook Pro računara.
Apple razvija novu verziju MacBook Air računara_60d930e6c31f1.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dva izvora, koja su se do sada pokazala kao prilično pouzdana i precizna kada se radi o predviđanjima o novim proizvodima kompanije Apple, ukazuju na sličnu stvar – da Apple priprema novi high-end MacBook Air računar.

Novi računar bi trebao da ima dva USB-C porta i moćniji Apple silicon čip, koji će najverovatnije biti direktni naslednik M1 čipa. On bi imao isti broj jezgara, ali će ona biti brža. Očekuje se i povećanje u broju grafičkih jezgara, na devet ili 10. Taj računar bi trebao da bude pozicioniran iznad trenutnih MacBook Air modela sa M1 čipom, ali ispod MacBook Pro računara.

Pominje se i da će računar biti dostupan u više boja, da će imati veće funkcijske tastere, manji trackpad i redizajnirane stope na donjem delu kućišta. Takođe, očekuje se da će računar biti znatno tanji od prethodnika, da će imati mini-LED displej i MagSafe port za punjenje. Novi MacBook Air mogao bi da bude lansiran najranije u toku druge polovine ove godine, mada je realnije da će se to desiti početkom 2022. godine.

Čitajte više