Poslodavci sve više koriste softvere za nadzor nad radnicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay (ilustracija)
Neki od tih programa omogućuju i pristup web kamerama i mikrofonima na kompjuterima koje zaposlenici koriste za rad.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Poslodavci koji koriste softvere za nadziranje svojih radnika na daljinu vrlo vjerojatno krše Zakon EU o privatnosti, upozorili su europski sindikati povodom izvještaja Europskog sindikalnog instituta (ETUI) o korištenju umjetne inteligencije na radnom mjestu. Korištenje programa pomoću kojih poslodavci mogu pratiti svaki pokret na kompjuterima svojih radnika postao je sve češći od izbijanja pandemije i sve češćeg rada od kuće. Neki od tih programa omogućuju i pristup web kamerama i mikrofonima na kompjuterima koje zaposlenici koriste za rad.

ETUI u izvještaju navodi barem 11 web stranica koje kompanijama nude softver koji će im dati “potpunu kontrolu nad kompjuterima zaposlenika“ ili “pogled preko ramena u ekrane vaših zaposlenika, bez obzira na to gdje se nalazili“. Prema izvještaju, svi reklamirani softveri krše Opću uredbu o zaštiti podataka EU (GDPR), kao i kompanije koje ih koriste. Međutim, kako piše Europska sindikalna konfederacija (ETUC), nacrt Zakona o umjetnoj inteligenciji EU neuspješno adresira korištenje umjetne inteligencije od strane poslodavaca i učinak koji to ima po radnička prava. Nacrt zakona prepoznaje neke elemente uporabe umjetne inteligencije kao rizične, ali ne sankcionira prodaju i korištenje takvih “visoko rizičnih“ sustava.

Izvještaj Europskog sindikalnog instituta upozorava da takav pristup ide u prilog proizvođačima tehnologije, dok bi nova regulacija trebala služiti tome da se zaštite prava građana EU i radnička prava. ETUC je pozvao zastupnike u Europskom parlamentu da isprave neravnotežu između interesa tvrtki i radnika u prijedlozima Europske komisije, i organizirao sastanak na tu temu s predstavnicima Europskog parlamenta i Europske komisije. Tajnica ETUC-a Isabelle Schömann izjavila je: “Nametljiva upotreba umjetne inteligencije za praćenje ljudi koji rade od kuće jasan je primjer zašto Europska unija treba stroga pravila o upotrebi umjetne inteligencije na radnom mjestu. Nacrt zakona Europske komisije o upotrebi umjetne inteligencije otvara vrata daljnjoj zloupotrebi umjetne inteligencije od strane poslodavaca, na štetu ljudskih i radničkih prava. Nužno je da zastupnici u Europskom parlamentu garantiraju jače testove koje poslodavci moraju proći prije korištenja umjetne inteligencije, uključujući savjetovanje s radnicima putem sindikata.“.

Aída Ponce Del Castillo, istraživačica i autorica izvještaja Europskog sindikalnog instituta, izjavila je: “S porastom rada na daljinu, sve više kompanija počelo je korstiti nametljive softvere za nadzor, a neki su to učinili i bez konzultacije s radnicima. Postoji velika šansa da bi korištenje takvog softvera bilo proglašeno kršenjem Zakona o privatnosti EU kada bi se radnici odlučili na sudsku tužbu.“

Čitajte više