KAUR: S ljubavlju posvećeno ženi u tebi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Amra i Ada žele kroz yogu, meditacije, retreatove, radionice graditi s vama jedan pokret koji će nas sve ujediniti i učiniti da radimo zajedno, a ne sami za sebe.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Priča o brendu Kaur započela je iz ljubavi dvije prijateljice duše, Amre Ćorić i Ade Vuk, koje su oduvijek maštale da jednog dana nešto zajedno stvori i doprinesu barem malo ovoj zajednici. Iz uzajamne podrške koja postoji u njihovom odnosu, žele stvoriti prostor podrške za sve žene koje su na ovom putu života zajedno s njima. Kaur nije samo brend odjeće, Kaur je priča, priča o svakoj ženi i njenim predivnim kvalitetama koje trebamo da njegujemo u sebi.

– Riječ ‘kaur’ potiče iz tradicije Kundalini yoge koju obje prakticiramo i koja nam je značajno promijenila živote. Kaur u prevodu znači princeza, odnosno lavica. Kaur dobije svaka žena na kraju svog spiritualnog imena jer se smatra da su to osobine koje svaka žena ima i može da manifestuje. Kaur je naša istinska priroda. To je naša autentična vibracija koju poklanjamo ovom svijetu. KAUR kao brend je inspiriran kvalitetama žene. Ona je, u jednu ruku, veličanstvena u svojoj suptilnosti, gracioznosti, mekoći i nježnosti. Sa druge strane je božanstvena u svojoj moći, snazi i hrabrosti. Ovo je priroda svake od nas i ovo je KAUR u nama. Snaga i ljepota su nam inspiracija, kao i sve žene sa kojima smo blagoslovljene da ih poznajemo, kao i sve koje ćemo tek da upoznamo, kažu nam Amra i Ada.

Upravo ove kvalitete žene su bile i inspiracija za njihovu prvu kolekciju trenerki. Napravile su udobne komade, od nježnih i prirodnih materijala, ali sa snažnim porukama. Model sa porukom ‘Gracious but Fierce’ sažima sve kvalitete jedne žene, a ujedno je i njihov tagline. Model ‘Daughters of the Moon’ inspiriran prirodnom povezanošću ženske prirode sa energiom Mjeseca te model ‘Grow in Grace’ koji je podsjetnik da se na našem putu sve dešava kako bismo kao bića rasli te da treba dozvoliti kako lijepe tako i teške momente.

–  Za ljeto smo pripremile ‘Radiance’ kolekciju, sa kojom želimo da podsjetimo na to da svi posjedujemo to unutarnje svjetlo, da je naše biće lijepo i da samo trebamo dozvoliti da ono sjaji. Kada se zaista spojimo sa svojom dušom i onim što istinski jesmo, tada počinjemo da zračimo. To i ljudi oko nas vide. Izabrale smo da napravimo komade napravljene od lana koji su elegantni, lepršavi i prozračni. Naročito se ponosimo na oversize kimono koji smo napravili u bijeloj, nude i zelenoj boji. Svaka boja nosi svoju poruku i podsjetnik na ljepotu našeg bića i svjetlost koju dajemo ovom svijetu, ističu Amra i Ada.

Ova priča je više od brenda odjeće. Amra i Ada žele kroz yogu, meditacije, retreatove, radionice graditi s vama jedan pokret koji će nas sve ujediniti i učiniti da radimo zajedno, a ne sami za sebe.

Ženski princip jeste u zajedništvu i okupljanju i to je zaista nešto što želimo da stvorimo s vama pomoći svih predivnih žena i osoba koje su nas već i do sada toliko podržali. Želimo da vi, kroz ovaj brand, izrazite svoju autentičnost, da vas ne definiše komad odjeće već da vi pričate svoju životnu priču kroz brand. Želimo da vas podržimo da se posvetite sebi zbog toga važan dio svega čine časovi Vinyasa i Kundalini yoge koje ćemo držati, ali i mnogobrojni događaji koje planiramo da održimo. Radujemo vam se i zahvaljujemo od srca na povjerenju i ljubavi, kažu Amra i Ada.

Ukoliko i vi želite postati dio ove divne ženske priče pronađite svoj Kaur putem njihovih društvenih mreža Instagram @kaur.wear i Facebook Kaur.

Čitajte više