Organizirana završna priredba za mališane srednje grupe predškolske ustanove “Reuda”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Upravnica predškolske ustanove „Reuda“ naglasila da će ovi mališani pored ove institucije, predstavljati cijeli bošnjački narod.
Organizirana završna priredba za mališane srednje grupe predškolske ustanove “Reuda”_60cd480fac637.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predškolska ustanova „Reuda“ u odjeljenju Musala organizirala je završnu priredba za mališane srednje grupe. Mališani su pripremljenim bogatim programom oduševili svoje roditelje kao i ostalu prisutnu publiku.

Vaspitačica Binasa Muratović istakla da se jedino na ovakvim temeljima mogu nizati ostale vrijednosti u životu.

„Danas su mališani srednje grupe vrtića „Reuda“ pripremili bogat program za svoje roditelje, propraćen učenjem Kur’ana, izvođenjem ilahija, recitacija i kompozicija. Jedan od ciljeva ove institucije jeste da formira radosno i zdravo dijete oplemenjeno optimizmom. Mi smo zaista dio njihovog odrastanja i svaka godina u njihovom životu je podjednako važna iako toga mnogi nisu svjesni. Mi vaspitači smo kreatori budućih velikih ljudi, jedino na takvim temeljima kvalitetnog karaktera, mogu se nizati ostale vrijednsoti u životu. Molim Allaha dž.š. da nam pomogne na putu odgoja ove divne djece, da budemo uzorni kako bi oni mogli da se ugledaju na nas.“

Upravnica predškolske ustanove „Reuda“ naglasila da će ovi mališani pored ove institucije, predstavljati cijeli bošnjački narod.

„Ovih dana smo posebno radosni, ponosni ali u isto vrijeme i tužni jer ispraćamo jednu cijelu generaciju polaznika koji će predstavljati nas, koji će predstavljati Reudu, koji će predstavljati Novi Pazar i koji će predstavljati cijeli bošnjački narod. Upravo smo uživali u jednoj priredbi koju je pripremila srednja grupa zajedno sa svojom vrijednom vaspitačicom i vidjeli smo koliko se ovdje ozbiljno radi i koliko se stavlja akcenat na svaki uzrast u našem vrtiću. Djeca koja borave ovdje od najranijeg djetinjstva, od 1. pa do 7. godine, rastu u jedne kompletne, zdrave i sposobne ličnosti. Koristim priliku da najavim predstojeće priredbe i ispraćaje naših predškolaca koji za nekoliko dana odlaze, postaju veliki ljudi ali će zauvijek ostati u našim srcima.“

Čitajte više