Gradonačelnici potpisnici sporazuma o međuopštinskoj saradnji

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ovaj sporazum obezbeđuje adekvatnu prevenciju i spremnost lokalnih samouprava koje su posebno izložene riziku od poplava, zemljotresa i klizišta, da efikasno reaguju u slučaju katastrofa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predstavnici 18 gradova i opština iz sliva Zapadne Morave, među njima i Novi Pazar, potpisali su u Vrnjačkoj Banji sporazum o međuopštinskoj saradnji. Ovaj sporazum obezbeđuje adekvatnu prevenciju i spremnost lokalnih samouprava koje su posebno izložene riziku od poplava, zemljotresa i klizišta, da efikasno reaguju u slučaju katastrofa.

Osim toga, planirano je i formiranje zajedničke službe za poslove civilne zaštite koja će koordinirati merama prevencije i sistemom ranog upozoravanja i reagovanja na teritoriji celog sliva Zapadne Morave na kojoj živi 800.000 građana.

Sporazum je potpisan uz podršku Delegacije Evropske unije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Uz čelnike lokalnih samouprava, potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP u Srbiji, kao i drugi brojni gosti.

Čitajte više