Otvorena izložba slika “Kuća koja diše” autora Kazima Drekovića

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ova izložba izazvala je veliko interesovanje kod ljubitelja likovne umetnosti.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

“Kuća koja diše” naziv je izložbe slika Kazima Drekovića koja je otvorena u Galeriji MMC Kulturnog centra Novi Pazar. Autor je pred publiku stavio  11 slika koje su rađene tehnikom ulje na platnu, a ovo mu je prva samostalna izložba u Novom Pazaru.

Ova izložba izazvala je veliko interesovanje kod ljubitelja likovne umetnosti. O njemu su na otvaranju govorili ispred Galerije MMC Amra Hodžić Jejna i slikar Nehat Bekiri iz Severne Makedonije koji su na račun Drekovića uputili sve pohvale za njegov trud i rad kao i za istrajnost u nameri da jednog dana u svom gradu organizuje samostalnu izložbu.

Autor Kazim Dreković nije krio ni zadovoljstvo ni sreću što je na njegovu prvu samostalnu izložbu slika u Novom Pazaru došao veliki broj posetilaca. “Jako sam uzbuđenn, srećan i zadovoljan. Ovo je za mene posebno veče i pamtuću ga dugo jer mi je dalo još veću motivaciju da stvaram nova dela i opet ih podarim mojoj publici”, kazao je DReković.

On je istakao da su mu sve slike drage na svoj način, sve su u njegovom srcu, dugo ih je slikao i da ih upravo zato ceni skupo kako duhovno tako i materijalno. No, među posetiocima već se našao bračni par Spahović koji se odlučio da kupi jednu od Kazimovih slika koja će krasiti njihov dom.

Izložba slika” Kuća koja diše” Kazima Drekovića trajaće do 10.juna.

Čitajte više