Ilidža za skate park – Grupa mladih organizovala akciju čišćenja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ovim putem su najavili i obilježavanje Međunarodnog dana skateboardinga u junu kojim će promovisati ovaj sport koji u zadnjim godinama dobija na popularnosti kako u svijetu, tako i u BiH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Grupa mladih okupljena oko inicijative Ilidža za skate park zajedno sa Udruženjem April organizovala je akciju čišćenja kote na Ilidži u neposrednoj blizini OBI centra.

Naš cilj je osposobiti mjesto gdje će mladi skejteri i skejterke ali i svi drugi provoditi svoje vrijeme, družiti se, učiti nove stvari i kroz aktivnosti razvijati i unaprijediti svoju lokalnu zajednicu, rekao je Haris Burić, pokretač inicijative i reprezentativac BiH u FreeStyle disciplinama.

U narednom periodu planiran je nastavak radova na ovoj lokaciji koji će podrazumijevati preuređenje prostora u skate park sa mobilijarom te uređenje okolne zelene površine koja je zapuštena, a za koju se lokalna omladina zalaže da se preuredi u otvoreni sportsko-rekreativni centar.

Kako su naglasili učesnici akcije, kroz ovakve aktivnosti žele skrenuti pažnju na potrebe mladih u Kantonu Sarajevo te se nadaju da će čelnici lokalnih zajednica i rukovodstvo grada i kantona prepoznati njihov entuzijazam, te pružiti konkretnu podršku realizaciji ideje. Ovim putem su najavili i obilježavanje Međunarodnog dana skateboardinga u junu kojim će promovisati ovaj sport koji u zadnjim godinama dobija na popularnosti kako u svijetu, tako i u BiH.

Čitajte više