Ilidža za skate park – Grupa mladih organizovala akciju čišćenja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ovim putem su najavili i obilježavanje Međunarodnog dana skateboardinga u junu kojim će promovisati ovaj sport koji u zadnjim godinama dobija na popularnosti kako u svijetu, tako i u BiH.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Grupa mladih okupljena oko inicijative Ilidža za skate park zajedno sa Udruženjem April organizovala je akciju čišćenja kote na Ilidži u neposrednoj blizini OBI centra.

Naš cilj je osposobiti mjesto gdje će mladi skejteri i skejterke ali i svi drugi provoditi svoje vrijeme, družiti se, učiti nove stvari i kroz aktivnosti razvijati i unaprijediti svoju lokalnu zajednicu, rekao je Haris Burić, pokretač inicijative i reprezentativac BiH u FreeStyle disciplinama.

U narednom periodu planiran je nastavak radova na ovoj lokaciji koji će podrazumijevati preuređenje prostora u skate park sa mobilijarom te uređenje okolne zelene površine koja je zapuštena, a za koju se lokalna omladina zalaže da se preuredi u otvoreni sportsko-rekreativni centar.

Kako su naglasili učesnici akcije, kroz ovakve aktivnosti žele skrenuti pažnju na potrebe mladih u Kantonu Sarajevo te se nadaju da će čelnici lokalnih zajednica i rukovodstvo grada i kantona prepoznati njihov entuzijazam, te pružiti konkretnu podršku realizaciji ideje. Ovim putem su najavili i obilježavanje Međunarodnog dana skateboardinga u junu kojim će promovisati ovaj sport koji u zadnjim godinama dobija na popularnosti kako u svijetu, tako i u BiH.

Čitajte više