Sandžak bogatiji za još jednu hafizu Kur’ana

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Otac Hafize Emine ponosan na ovaj uspjeh, istakavši da nema veće dunjalučke sreće od ove.
Sandžak bogatiji za još jednu hafizu Kur’ana_60b4e4aaad4a2.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U nedjelju je u Arap džamiji promovirana je nova hafiza, Emina Zukorlić, te proučena hafiska dova.

Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić istakao da je Emina 24. kandidat koji je hifz položio pred komisijom Mešihata.

“Naša sedma hafiza po redu, a 24 u nizu. Ali od ženskih čuvara Allahove knjige, ona je sedma. Selamim posebno njenu porodicu koji su danas verovatno presretni i ovo je posebna radost koja se ne može opisati. Poslanik muhammed s.a.w. nam je pokušavao opisatiovu radost i kazao je da će roditelji hafiza odnosno čuvara Allahovih riječi na Sudnjem danu biti krunisani krunom koja je blještavija od sjaja Sunca. Pa kakvu li će tek nagradu dobiti oni koji su naučili cijeli Kur’an”.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić uručio je hafiznamu novoj hafizi, kao i priznanje Fondacije “Hifz Časnog Kur’ana” iz Sarajeva sa novčanom hedijom, nakon čega se obratio prisutnima.

“Koja je radost ovog današnjeg čina niti ja, niti mnogi od vas ne znamo, možemo da naslutimo. Zasigurno znam da su njeni roditelji danas najsretniji jer su pod svojim krovom dobili čuvara Kur’ana. Dobili su evlad koji je naučio da uči Kur’an a nakon toga harf po harf, ajet po ajet, preko 6000 Kur’anskih ajeta,naučila pred svojom muhafizom Kur’an napamet. Ali ne samo to. Nakon što je naučila Kur’an napamet, ona je kako to i dolikuje u duhu sunneta Allahova Poslanika Muhammeda s.a.w., sjela pred komisijom kao mejteb pred tročlanom komisijom, ajet po ajet proučila čitav Kur’an. Time su se stekli uvjeti da mi nju danas proglasimo hafizom Kur’ana. Nema veće sreće i veće počasti nego nositi ovu lentu”.

Otac Hafize Emine ponosan na ovaj uspjeh, istakavši da nema veće dunjalučke sreće od ove.

“Šta mogu drugo da kažem osim da nema veće dunjalučke sreće za roditelje nego da dočekaju ovaj trenutak da svojh evlad, svoje dijete bude čuvar Allahove knjige. Ovo je jedan uspjeh ne samo roditelja, već čitave Islamske zajednice odvje u Sandžaku, Mešihata Islamske zajednice, Škole Kur’ana Časnog i Medrese Gazi Isa beg. Čestitam svima na ovom uspjehu. znači 24 hafiz u Sandžak. Ovo je ujedno ponos Islamske zajednice iz Minhena Njemačke odakle mi dolazimo. mogu da kažem da je ona prvi hafiz od žena bošnjaka iz dijaspore, ukupno i iz Sandžaka i iz bosne i Hercegovine. Muških hafiza smo imali ali prvi ženski hafiz je ona, moja Emina. Mubarek Olsun svima”, kazao je Enes ef. Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.