Sveta zemlja Bosna

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Emire Suljagiću, sram te i stid bilo! Ovo ti dolazi od Bošnjaka kršćana, rimokatolika! Sram te i stid bilo!
(Foto: Twitter Johann Sattler)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Bosna je Sveta Zemlja Europe.

Zemlja Bosne je sveta jer njeno je tlo napojeno krvlju jedanaest genocida.

Zemlja Srebrenice i Potočara je sveta jer njeno je tlo napojeno krvlju šehida muškaraca i dječaka; sveta jer njeno je tlo posvećeno uspomeni na prolivenu krv osakaćenih, na prolivenu krv silovanih žena i muškaraca, na prolivenu krv ubijene djece u Bosni.

Srebrenica-Potočari su najveće svetište Islama u Bosni – ili bi tako trebalo biti – jer je to tlo napojeno krvlju ljudi za čiji se je grijeh uzelo to da su muslimani u Europi.

U Srebrenici je cijeli svijet nazadovao dvije tisuće godina… da se nekoga zbog njegove ili njene vjere proganja, izbacuje s ognjišta i vlastitog grunta, muči, pljačka i kolje, ne spada u osviješćenu Europu u današnje doba… ali izgleda spada. To je enigma ljudskog uma koju svaki i svaka treba sebi razjasniti.

To se razjašnjava baš u takvim, svetim, mjestima, u mjestima hodočašća gdje se ljudsko biće suoči kako sa svojom slabošću, tako i sa snagom vjere.

Rimokatoličko Svetište Scala Sancta – Svete Stepenice, Rim, Italija, po kojima se Isus uspeo na suđenje pred Poncijem Pilatom. Stepenice je, po tradicionalnom zapisu, iz palače Poncija Pilata donijela u Rim Sveta Helena, majka Rimskog imperatora Konstantina, nakon što je prešla na kršćanstvo, godine 326.

Sveta Zemlja Bosne i Hercegovine i Najveće Hodočasničko Svetište Islama u Bosni i Hercegovini, Srebrenica-Potočari.

U raznih zemljama se na svetinju gleda na razne načine. Uzmimo Indiju, za primjer.

Indijka se klanja svetinji. U Hinduizmu su i krave i bikovi svete životinje.

Mi, u Bosni, imamo drugačije običaje. Mi od goveda dobivamo mlijeko od kojeg pravimo jogurt, sir, mileram, i druge mliječne proizvode, a od mesa pravimo čorbe, gulaše, ćevape, pljeskavice, odreske i druge slastice.

U Srebrenici-Potočarima, pak, goveda uzdižemo na razinu Direktora Memorijalnog Centra… meni je dah stao kad sam ugledao sliku gdje sveto govedo, Emir Suljagić, direktor Memorijalnog Centra najvećeg svetišta Islama u Bosni drsko gaca po svetoj zemlji i to u trapericama, iliti farmerkama, i to još izlizanim…

Nije to što uz njega hodaju europska goveda koja gaze Svetu Zemlju a da nemaju niti trunke poštivanja za svetošću te zemlje koju gaze niti za svetinju uspomena na žrtve genocida…

Po cijeloj se Bosni mora ići na koljenima…

U Srebrenici – Potočarima se mora puzati na trbuhu… i to u najboljem nedjeljnom odijelu… govedo!

Ljuti me beskrajno da moram vrijeđati svetu životinju uspoređujući je sa ljudskim bićem koje je potpuno nesvijesno toga tko je, što je i gdje je… koje nema niti trunke poštivanja za žrtve genocida… koje nema niti trunke poštivanja za svetost okruženja i trenutka…

Emire Suljagiću, sram te i stid bilo!

Ovo ti dolazi od Bošnjaka kršćana, rimokatolika! Sram te i stid bilo!

Čitajte više