Mostar ponovno središte street arta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Program će objediniti umjetničke rezidencije afirmiranih muralista, radionice za mlade, te tribinu s kojom će početi realizacija projekta koji će se nastaviti cijelo ljeto.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Street Arts Festival Mostar i OKC Abrašević počinju s novim umjetničkim konceptom The Future of Public Spaces, kao uvertirom u nadolazeći jubilarni 10.Street Arts Fstival koji će se održati u septembru. Program će objediniti umjetničke rezidencije afirmiranih muralista, radionice za mlade, te tribinu s kojom će početi realizacija projekta koji će se nastaviti cijelo ljeto.

U četvrtak 27.5.2021. u 18:00 sati u OKC Abrašević održat će se Tribina Street Art GenerArtor na kojoj će se govoriti o identitetu grada, značaju otvorenih javih prostora, Street arta u Mostaru i urbanoj umjetnosti generalno.

Na tribini će sudjelovati inspirativni gosti a to su: sociologinja Merima Jašarević, arhitektica Senada Demirović, muralista Tomislav Lončarević, arhitekta i muralista Nikola Mihajlović, a ispred organizacijskog tima Street Arts Festivala, Marina Đapić, Maja Rubinić i Sabina Maslo.

Ovim događajem želimo pokrenuti dijalog o uličnoj umjetnosti koja egzistira u našem gradu, te sa aspekta stručnjaka, artikulirati fenomen Street arta u realnom vremenu i suvremenom društvu. Pozivamo sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže, ističu organzatori.

Projekt se realizira uz podršku programa Bosnia adn Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Čitajte više