Sasmung predstavio još dva modela Smart monitora

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sada linija Samsung Smart monitora ima ukupno pet članova.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Samsung-ova Smart Monitor serija dobila je dva nova člana. Ova linija displeja zasnovana na Tizen OS-u sada je bogatija za 24-inčni 1080p M5 model i 43-inčni 4K M7 model.

Specifičnost ovih monitora je što su dizajnirani i za rad i za zabavu. Oni imaju ugrađene zvučnike i funkcionalnost pametnog TV-a koju pokreće Samsung-ova Tizen platforma. To znači da na njemu može da se gleda TV program, ali i da se pokreću aplikacije kao što je Netflix ili neki drugi streaming servis. Uz monitore se dobija i daljinski upravljač koji radi sa Alexa, Google Assistant-om i Bixby-jem, a pdodržan je i Dex, Samsung-ovo desktop okruženje za rad sa Galaxy telefonima.

Sada linija Samsung Smart monitora ima ukupno pet članova. M5 serija sada nudi modele dijagonale 24 i 27 i 32 inča u 1080p rezoluciji, dok M7 serija nudi dijagonale od 32 i 43 inča, sa rezolucijom od 4K. Za sada nisu poznate cene novih modela, ali ako znamo da M7 od 32 inča košta 400 dolara, a M5 od 27 inča 300 dolara, možemo da očekujemo da će model od 43 inča biti nešto skuplji, a model od 24 inča nešto jeftiniji od njih.

Čitajte više