Hor “Isa-beg” učestvovao na najvećem online festivalu horova na svijetu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Da je “Isa beg” udario temelje Novom Pazaru, historijska je činjenica.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Novopazarski hor “Isa-beg” učestvovao je na ovogodišnjem “World peace choral festival”. Na ovom prestižnom i najvećem festivalu duhovne muzike na svijetu, koji se ove godine zbog aktuelne epidemije održao online, dugogodišnji rad članovi tog hora predstavili su u revijalnoj večeri, izvedbom kolaža salavata “Dobro nam doš’o najveći sine”.

“Na festivalu je učestvovalo preko 300 horova iz 55 i zemalja svijeta. Prikazan je spot koji smo uradili za kolaž salavata, tako da smo u svijet, pored našeg rada i umeća poslali i najljepšu razglednicu Novog Pazara”, saopšteno je iz tog hora.

Da je “Isa beg” udario temelje Novom Pazaru, historijska je činjenica. Njegovo ime i ljepote vjere, tradicije i kulture ovog kraja zasigurno najbolje promoviše upravo hor koji nosi ime po osnivaču šehera. U nedjeljnom izadanju “Šarenice”, koja se emituje na javnom servisu Srbije imali su zapažen nastup, u okviru predstavljanja Novog Pazara, izvodivši tradicionalne pjesme Bošnjaka. Pohvale za taj nastup stižu, ne samo od gledalaca iz čitavog regiona već i od uredništva emisije, koje tvrdi da emisija nikada nije bila sadržajnija, kvalitetnija i gledanija, i to zahvaljujući u najvećoj mjeri ovom novopazarskom horu.

Čitajte više