Tužiti Europu i NATO do pakla i nazad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nema druge.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nema druge.

To se mora učiniti iz načela, pravno i moralno.

To se mora učiniti zato jer su zemlje Europe i NATO pakta krive i odgovorne, skupno i pojedinačno, za suučešće u genocidu. To je temeljna pravna pozicija iz koje izniču druge pravne pozicije.

To se mora učiniti zato jer su zemlje Europe i NATO pakta kao članice Ženevske Konvencije o genocidu krive i odgovorne u kršenju svojih vlastitih pravnih obveza koje su preuzele u potpisivanju, ratificiranju i pristupanju Konvenciji.

To se mora učiniti zato jer su zemlje Europe i NATO pakta krive i odgovorne, skupno i pojedinačno, za suučešće u kršenju svojih vlastitih pravnih obveza koje su preuzele u osnivanju Europske komisije za sigurnost i suradnju.

To se mora učiniti zato jer su zemlje Europe i NATO pakta krive i odgovorne, skupno i pojedinačno, za suučešće u kršenju svojih vlastitih pravnih obveza koje su preuzele u potpisivanju Helsinške deklaracije.

To se mora učiniti za sve materijalne štete koje su prouzročene zbog navedenih kršenja međunarodnih obveza.

To se mora učiniti za sve ljudske živote koji su silom bili prekinuti i za one koji su bili uništeni do kraja njihovih bioloških opstojanja na ovoj zemlji i na ovom dunjaluku.

To se mora učiniti za cjelokupno uništavanje države sa aparatom vlade, sa sistemom uprave, sa infrastrukturom, sa izgubljenim društvenim i ekonomskim kapitalom.

Nema druge.

Tužiti se mora sve europske zemlje potpisnice Ženevske konvencije u razdoblju 1991-1995; sve potpisnice Europske komisije za sigurnost i suradnju u razdoblju 1991-1995; sve potpisnice Helsinške deklaracije u razdoblju 1991-1995; sve članice Europske unije u razdoblju 1991-1995; sve članice NATO pakta u razodblju 1991-1995.

Nema druge.

To se mora učiniti za odštetu.

To se mora učiniti za pravdu.

To se mora učiniti jer su krive.

To se mora učiniti za sve šehide i pale borce.

To se mora učiniti za sve civilne žrtve u svakom smislu pravnih kodeksa koji se odnose na gore navedene zločine i koji su bili na snazi i još su.

To se mora učiniti za nacionalni suverenitet Bosne.

To se mora učiniti za nacionalni suverenitet Bošnjaka.

To se mora učiniti za nacionalni suverenitet Bosanaca.

To se mora učiniti za instituciju demokracije – tu instituciju koju nam na nos nabijaju već decenijama a dokazljivo nam ju otimaju.

Nema druge.

To se mora učiniti zato jer se to mora učiniti.

Nema druge.

Dokumentarna evidencija o krivdi Europe i NATO pakta postoji.

Dokumentarna evidencija o njihovom udruženom zločinačkom poduhvatu postoji.

Ova izjava europskog poslanika Johanna Sattlera je, pravno gledano, priznanje da su ne samo krivi, nego i da lažu da bi se ogradili od krivde:

”Ono što se dogodilo ovdje prije 26 godina je neizrecivo. Jedna od najtamnijih stranica u istoriji Evrope. Nekih pola vijeka od holokausta ponovo Evropa svjedoči nezamislivim zločinima iako se uvjeravalo da se ovakve stvari više nikada neće ponoviti. Danas sa mojim kolegama iz Njemačke, Austrije, Slovačke i Nizozemske stojimo ovdje pred vama pognute glave, ovaj sram koji osjećamo zbog vlastite nemogućnosti da spriječimo užasna dešavanja na ovom području će nas pratiti kroz cijeli život. Gledajući na iskustvo drugih pokazalo se da naslijeđe rata koliko god bilo bolno i tragično, ukoliko se suočavanje sa ovakvim stvarima radi na osnovu istine i činjenica onda se može prevazilaziti u pravcu bolje budućnosti za sve”, rekao je ambasador Sattler koji je dodao da „kao Evropska unija mi smo pomagali i nastavljamo pomagati društvima i zajednicama u procesu suočavanja sa prošlošću, u procesu ozdravljenja.“

A pogotovo ovaj dio izjave europskog poslanika Johanna Sattlera je, pravno gledno, i priznanje krivde i nastojanje da se ograde od pravne odgovornosti i time i od mogućih tužbi:

… sram koji osjećamo zbog vlastite nemogućnosti da spriječimo užasna dešavanja na ovom području …

Ovo se mora utužiti do pakla i nazad.

Nema druge.

Sve te zemlje su imale na samo MOGUĆNOST i PRAVNU OBVEZU nego i politička, materijalna, i vojna sredstva SPRIJEČITI ono što su u svojoj lažnoj nemogućnosti promatrale kao političko-vojni pornografski voajeri najgore vrste.

Ovu gore navedenu izjavu ambasadora Johanna Sattlera se treba i mora rasčlaniti do u najmanje pravne čimbenike i onda svakog pravnog čimbenika razraditi do u najviše moguće detalja i pozicija u odnosu na zakone Republike Bosne i Hercegovine u navedenom razdoblju;

– u odnosu na zakone svake zemlje članice gornjih organizacija i odgovarajućih međunarodnih pravnih ugovora u navedenom razdoblju;

– u odnosu na svako međunarodno pravo i detalj tog prava koji je u svezi s gore navedenim, te drugim, zločinima, jer se je u međuvremenu proširila baza znanja i kroz nove evidencije i kroz sudske postupke i kroz usiljavanje novih i novijih ugovora, dogovora, i ostalih pravnih stipulata nametnutim Republici Bosni i Hercegovini, kao i Bosni i Hercegovini, sve do danas, i u kontinuumu.

Može se uzeti – i mora – za garantirano, nesumnjivo i neupitno, da niti jedna zemlja Zapada potpisnica svih gore navedenih i obvezujućih međunarodno-pravnih dokumenata ne bi oklijevala ostvariti sva svoja prava koja joj pripadaju po domicilnim i internacionalnim zakonskim kodeksima u slučaju da su njena prava bila tako temeljno i temeljito oskvrnjena i oduzeta kao što su bila, i još su, oskvrnjena i oduzeta Republici Bosni i Hercegovini, kao i Bosni i Hercegovini u kontinuumu.

Ama baš niti jedna.

Ovo se mora utužiti do pakla i nazad.

Čitajte više