„Soldering party” ili žurka lemljenja računara Galaksija sa Vojom Antonićem u Novom Sadu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Učesnici će imati priliku da nauče lemiti, da im Voja „sprži eprom” i da se potpiše na njihovu Galaksiju koju će posle toga poneti kući.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U subotu 29. maja u Novom Sadu održaće se do sada neviđen događaj na ovim prostorima. Naime, u pitanju je „Soldering party” ili žurka lemljenja računara Galaksija, zajedno sa Vojom Antonićem koji dolazi u Srbiju specijalno za ovu priliku.

Ponesite svoju Galaksiju kući

Učesnici će imati priliku da nauče lemiti, da im Voja „sprži eprom” i da se potpiše na njihovu Galaksiju koju će posle toga poneti kući. Voja Antonić je jedan od legendarnih srpskih konstruktora i inovatora koji je svoju slavu stekao tako što je 1983/84. godine konstruisao i hardver i softver za račaunar Galaksija. Danas je Voja Antonić ne samo nezaobilazno ime u svetu računarstva i elektronike, već i uzor mnogima koji se bave ovim i sličnim temama.

Ceo događaj će biti snimljen za potrebe dokumentarnog filma „Galaksija – računar koji je odbio da umre!”, pa će tako učesnici istovremeno imati priliku i da se pojave u ovom filmu.

Vreme i mesto održavanja događaja

„Soldering party” se održava 29. maja u ulici Bajči Žilinskog bb u Novom Sadu, u prostorijama kompanije Typhoon Hill. Okupljanje počinje u 8 časova, dok je početak lemljenja predviđen za 10 časova.

Čitajte više