Predstava BULLYING COLLECTION 14. maja na sceni SARTR-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U petak, 14. maja sa početkom u 20h, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, biT će ponovo izvedena predstava Bullying Collection, reditelja Aleša Kurta. Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora: Nejre Babić, Aleša Kurtaa, Sama Guzmana i Iana Mc Wethyja.  S obzirom na to da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, Bullying Collection želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva.  Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema.  Bullying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju/ Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Lena Samardžić, koreograf Branko Potočan, autor muzike Nedim Zlatar, fotograf Dženat Dreković i dizajner Đorđe Jovanović.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Čitajte više