Bella i Gigi Hadid podržale Palestinu na svojim društvenim mrežama

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Komentarisale su sukobe u Jerusalemu, govoreći kako su duboko pogođene ovim dešavanjima, kao i da je cijela porodica Hadid uz Palestince.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Manekenke Bella i Gigi Hadid, Amerikanke čiji otac je Palestinac, putem Instagrama su podržale Palestinu. Komentarisale su sukobe u Jerusalemu, govoreći kako su duboko pogođene ovim dešavanjima, kao i da je cijela porodica Hadid uz Palestince.

– Imala bih dosta toga reći, ali sad za sad, molim vas, čitajte i educirajte se. Nije riječ o religiji. Nije riječ o u širenju mržnje. Riječ je o kolonizaciji Izraela, etničkom čišćenju, vojnoj okupaciji i aparthejdu nad Palestincima koji traje godinama. Uz svoju sam braću i sestre Palestince, zaštitit ću vas i podržati što bolje budem mogla. Volim vas, napisala je Bella.

Ovo nije prvi put da su se sestre pružile podršku Palestini. Prošle godine u sedmom mjesecu Bella je postavila fotografiju pasoša svog oca uz koju je napisala: Moj baba i njegovo rodno mjesto Palestina.

Instagram je obrisao fotografiju uz objašnjenje da se fotografija protivi Instagram pravilima o uznemiravanju i bullyingu.

Instagrame, koji dio mog ponosa na očevo rodno mjesto je ‘bullying, zlostavljanje, uznemirujuće ili golotinja’? Ne smijemo biti Palestinci na Instagramu? Za mene je to bullying. Ne možete izbrisati historiju ušutkivanjem ljudi. To tako ne funkcionira, napisala je.

Čitajte više