Uređuju zapušteno izletište Kisele vode

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zapušteno mjesto nijesu zaboravili samo građani koji dolaze na izvorište na kojem se i prisjećaju u kakvom je stanju bilo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nekada popularno i živopisno izletište Kisele vode nadomak Bijelog Polja devastirano je i nemarom građana postalo je nepoželjnio mjesto za posjetioce. Zapušten lokalitet na kojem je u potpunosti uništen restoranski i baštenski mobilijar, ovih dana dovodi se u pristojno stanje. Bjelopoljska Opština pokrenula je inicijativu da se uredi okruženje izletišta na kojem se nalazi izvor prirodne mineralne vode.

Kisele vode nekada je svakodnevno posjećivao veliki broj bjelopoljaca i turista. Živopisno izletište čuvalo se i održavalo. U njemu su se organizovale fešte, tu se roštiljalo, šetalo po livadama i među četinarima, čekao red na prirodnom izvoru. No, nekadašnji centar odmora i rekreacije posljednju deceniju i po teško je prepoznati. Zapušteno mjesto nijesu zaboravili samo građani koji dolaze na izvorište na kojem se i prisjećaju u kakvom je stanju bilo.

Kisele vode posljednjih godina imaju samo posjetioce koji za sobom ostavljaju gomile smeća. Pod okriljem noći bacali su otpatke, uništili spoljašnji i mobilijar nekadašnjeg restorana, rasvjetu. Da bi nešto promijenila na bolje, lokalna samouprava odlučila je da danas jedva prepoznatljivo izletište dovede u pristojno stanje. Posao je povjeren komunalnoj službi koja je kamionima odvozila gomile raznog otpada.
Prostor na Kiselim vodama biće potpuno očišćen. Uređuju se prilazi i šetačke staze, kako bi okruženje nekadašnjeg izletišta ponovo izgledalo lijepo.

Kisele vode trebalo bi da ožive i ponovo postanu omiljeno mjesto izletnicima. Da bi tako bilo treba probuditi ekološku svijest građana, posebno mladih koji su svojim nemarom to mjesto učinili nepoželjnim za posjetioce.

Oni koji pamte nekadašnje Kisele vode očekuju da se izletište revitalizuje. Čišćenje i uređenje lokaliteta značajno je za grad koji u periodu koji dolazi tek treba da bude obogaćen novim turističkim sadržajima prepoznatim za njegov ekonomski razvoj.

Čitajte više