Google Asistent će vam omogućiti da ga naučite da izgovara neobična imena

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Za početak ćete uskoro imati priliku da ga naučite kako izgovarate imena vaših kontakata, slično kao što ga već možete naučiti kako izgovarate svoje ime.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Google predstavlja pregršt novih ispravki koje će Asistentu poboljšati izgovaranje neobičnih imena i razumevanje konteksta razgovora koje s njim delite.

Takođe je sve bolji u razumevanju konteksta

Za početak ćete uskoro imati priliku da ga naučite kako izgovarate imena vaših kontakata, slično kao što ga već možete naučiti kako izgovarate svoje ime. Prema Google-u, „Asistent će slušati vaš izgovor i pamtiti ga“, bez potrebe da kompanija čuva snimak. Google predstavlja pregršt novih ispravki koje će Asistentu poboljšati izgovaranje neobičnih imena i razumevanje konteksta razgovora koje s njim delite. Google kaže da će ta funkcija prvo biti dostupna na engleskom, iako se “nada” da će biti dostupna i na drugim jezicima. Kada na telefon stigne novo ažuriranje, dodirnite “Record your own” opciju u polju za kontakt u meniju podešavanja Asistenta da biste započeli.

Kompanija kaže da je u potpunosti obnovila modele razumevanja prirodnog jezika AI da bi tačnije shvatila kontekst. Zahvaljujući uključivanju Google-ove BERT tehnologije, ona sada može obrađivati reči holistički, umesto jednu po jednu. Sa tim dodacima, Google tvrdi da „Asistent sada može da odgovori skoro 100 posto tačno na alarme i zadatke tajmera“. U praksi to znači da možete učiniti nešto poput promene mišljenja u sredini rečenice i Asistent će slediti vaš tok misli. Ako živite u SAD-u, ovu funkciju možete isprobati već danas na pametnom zvučniku koji podržava Asistent, a dostupnost na telefonima i pametnim ekranima će uslediti „uskoro“.

I na kraju, Google koristi istu BERT tehnologiju da bi dodatno poboljšao kontekstualnu svest Asistenta. Recimo da započnete razgovor o Majamiju i na kraju zatražite preporuke za najbolje plaže, znaće se da mislite na plaže u Majamiju. Slično tome, takođe može da razume pitanja u vezi sa stvarima koje gledate na telefonu ili pametnom ekranu. Sva ta poboljšanja treba da čine razgovore sa Asistentom prirodnijim i korisnijim.

Čitajte više