Microsoft će ovog leta objaviti Cloud PC servis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
To bi moglo olakšati onima koji često prelaze sa jednog uređaja na drugi i žele pristupiti istom desktopu bilo gde.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Uz vest da Microsoft radi na novoj prodavnici za Windows 10, dolazi i izveštaj koji se odnosi na njegovu uslugu Cloud PC. Nova aplikacija pojaviće se na gotovo svim uređajima sa Windows 10 operativnim sistemom ovog leta, u junu ili početkom jula.

Cloud PC servisu omogućen pristup sa svih uređaja

Pomoću Cloud PC-a korisnici će moći da pristupite Windows sistemu sa više uređaja i da koriste softvere poput Microsoft Office-a. To bi moglo olakšati onima koji često prelaze sa jednog uređaja na drugi i žele pristupiti istom desktopu bilo gde. Mnoge kompanije bi takođe imale mnoge prednosti uvođenjem Cloud PC servisa, gde bi podesile osnovne hardvere zaposlenih i upravljale njihovim Windows 10 mrežama.

Microsoft će prodavati svoju uslugu kao Microsoft 365 iskustvo i cena će biti paušalna po korisniku. Raniji izveštaji sugerisali su da će postojati različiti nivoi cena za Cloud PC, u zavisnosti od procesora, memorije i potrebe za skladištenjem. Ako je najavljeni vremenski okvir za pokretanje Cloud PC-a tačan, usluga bi krenula sa radom neposredno pre Microsoft Inspire partner konferencije, koja je zakazana za sredinu jula.

Čitajte više