Muftija Dudić održao hutbu u Novoj Varoši

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Večeras će prije akšama u Prijepolju biti održan seminar sa imamima iz pomenutih medžlisa, a nakon zajedničkog iftara kojeg priređuje Prijepoljski medžlis, delegacija će boraviti na teravijama u džematima ovih medžlisa. 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Delegacija Mešihata Islamske zajednice predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, 30.04.2021. godine, tokom redovnih ramazanskih aktivnosti, obišla je medžlise Nova Varoš, Prijepolje, Brodarevo i Priboj gdje su članovi delegacije održali hutbe. Delegaciju su činili i dr. Enver ef. Gicić, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, dr. Rešad ef. Plojović, hfz. Irfan ef. Malić, hfz. dr. Almir ef. Pramenković i mr. Muhedin ef. Latifović.

Predsjednik Mešihata je u Skender-pašinoj džamiji u Novoj Varoši, pored podsjećanja na vrijednosti mjeseca Ramazana, između ostalog, kazao: „Institucionalno ubiranje zekata je propis vjere i sunnet Allahovog Poslanika a.s. te su blok-priznanice Islamske zajednice jedini dokaz ispravne uplate zekata i sadekatu-l-fitra, kao i da je Bejtu-l-mal, tj. centralna blagajna, Islamske zajednice jedina ispravna adresa za izdvajanja zekata i sadekatu-l-fitra. Svjesno kršenje ili zanemarivanje fetve o zekatu i sadekatu-l-fitru, od strane bilo koga, ravno je kršenju trećeg stuba islama, a to podrazumijeva nepoštivanje značenja i značaja akaida i Šeriata.“

Nakon džume, muftija Dudić je razgovarao sa glavnim imamom Ismet ef. Bihorcem i predsjednikom Medžlisa Alijom Mujagićem.Večeras će prije akšama u Prijepolju biti održan seminar sa imamima iz pomenutih medžlisa, a nakon zajedničkog iftara kojeg priređuje Prijepoljski medžlis, delegacija će boraviti na teravijama u džematima ovih medžlisa.

Čitajte više